Hlavní obsah

Christopher Lee z Pána prstenů získá cenu prezidenta karlovarského festivalu

Významný britský herec Christopher Lee, známý např. jako Saruman z Pána prstenů, převezme na 43. MFF KV Cenu prezidenta MFF KV. Cena prezidenta MFF KV je udělována osobnostem, které v oblasti hereckého umění, filmové režie či producentské činnosti zásadním způsobem přispívají k rozvoji filmové tvorby a to nejen ve své zemi, ale v celém světě.

Článek

V rámci programu Master Classes – Setkání s tvůrci se představí Christopher Lee 10. července od 14 hodin ve Stanu Kapitána Morgana u hotelu Thermal odborné i laické veřejnosti.

Filmová a televizní kariéra Christophera Lee zahrnuje na 250 titulů, od klasických britských dramat přes slavné horory a velké epické filmy až po nezapomenutelné role v literárních a sci-fi megahitech jako jsou Hvězdné války a Pán prstenů.

Foto: Profimedia.cz

Christopher Lee

Jako jediný hrál jak Sherlocka Holmese, tak jeho bratra, svými kreacemi oživil na plátně Frankensteinovo monstrum, Mumii, Doktora Fu Manchu. Působivě ztvárnil postavy ze skutečného života jako byli Rasputin či Jinah. Jeho velkou láskou je opera a při svém setkání s diváky, jež bude moderovat známý britský kritik Phillip Bergson, bude Christopher Lee hovořit o důležitosti hudby při studiu herectví, což bude nepochybně zajímat nejen studenty DAMU.

Jako vynikající vypravěč bude slavný herec odpovídat i na otázky týkající se jeho mnohostranné herecké práce a jeho zkušeností s rozmanitými režijními osobnostmi od Stevena Spielberga po Tima Burtona. Zmíní se rovněž o svých zážitcích z nedávného natáčení nového filmu Danise Tanovice Triage, kde Christopher Lee vytvořil jednu z hlavních rolí společně s Colinem Farrellem.

Reklama

Výběr článků

Načítám