Hlavní obsah

Charles Aznavour míří do Prahy

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Prahy se vrátí legendární arménsko-francouzský šansoniér, zpěvák, hudebník a herec Charles Aznavour. Českým divákům zazpívá své nejznámější písně již v pátek 16. března v pražském Kongresovém centru. Koncert začne ve dvacet hodin.

Foto: Milan Malíček, Právo

Legendární arménsko-francouzský šansoniér Charles Aznavour

Článek

Ve svých téměř 94 letech se zdá, že čas a věk pro Aznavoura nic zvláštního neznamenají. Nedávno to dokázal při vyprodaném koncertu v Amsterdamu 3. března, kdy za doprovodu šestičlenné kapely a dvou vokalistek rozdával téměř hodinu a tři čtvrtě svými písněmi radost i nostalgii, naději i melancholii.

Vystoupení složené z více než dvaceti písní zakončily bouřlivé ovace vestoje a záplava květin na pódiu. Vstupenky na výjimečný pražský koncert této světové legendy jsou stále v prodeji exkluzivně v síti Ticketportal. Koncert pořádá P Music v rámci série Jazz Meets World.

Charles Aznavour je jednou z největších žijících osobností světové hudby, zpívá v osmi jazycích, za svou osmdesátiletou kariéru složil přes tisíc písní, nahrál desítky alb, jichž prodal přes sto miliónů kopií.

Je označován za nového romantika, Napoleona šansonu, francouzského Franka Sinatru nebo malého muže se smutnýma očima, který do francouzské hudby přinesl nostalgii, melancholii i dříve tabuizovaná témata.

Spolupracoval se všemi mezinárodními hudebními hvězdami, jako jsou například Edith Piaf, Frank Sinatra, Elton John nebo třeba zpěvačka Zaz. Loni v srpnu získal hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy v Los Angeles.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám