Hlavní obsah

Cesta do pravěku v nových barvách

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již třetí film legendárního filmaře Karla Zemana Cesta do pravěku se v rámci projektu Čistíme svět fantazie dočkal restaurované podoby. Předtím už ji dostaly Zemanovy filmy Baron Prášil a Vynález zkázy.

Foto: Petr Horník, Právo

Kmotr digitálně restaurované verze filmu britský režisér John Stevenson.

Článek

Celovečerní kombinovaná Cesta do pravěku je příběhem čtyř zvídavých kluků, které nález zkameněliny inspiruje k výpravě, na níž postupně proplouvají dobou ledovou přes třetihory a druhohory až na samý počátek života na planetě Zemi.

Stát dal na digitální restaurování tří Zemanových filmů asi dva miliony korun. Největší položkou asi 3,2 milionu korun přispěla Nadace české bijáky. Na projektu se s ní podílí Muzeum Karla Zemana a Česká televize ve spolupráci s Universal Production Partners (UPP).

„Mým osobním snem je restaurovat Ukradenou vzducholoď,“ řekl včera novinářům producent a spoluzakladatel Muzea Karla Zemana Ondřej Beránek a dodal, že další peníze by mohla přinést crowdfundingová sbírka.

Cesta do pravěku bude v nových barvách uvedena do kin 25. dubna. Kmotrem restaurované verze je britský režisér a animátor John Stevenson (režisér animovaného filmu Kung Fu Panda), který je jedním z mnoha, kdo o Zemanovi mluví jako o svém inspiračním zdroji.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám