Hlavní obsah

Český Sunflower Caravan doprovodí švédské rockery The Ark

Novinky, Stanislav Dvořák

Mladá česká kapela Sunflower Caravan, která se u klubového publika dobře zapsala svým zvukem evokujícím 70. léta, vyjede na turné se švédskými glamrockery The Ark. Sedmého října se obě kapely zastaví v pražském Rock Café.

Článek

Sunflower Caravan je kapela, která se těžko přirovnává k čemukoliv na domácí scéně. Hrají melodický, ale syrový pop-rock, kterému vládnou dnes už legendární varhany značky Hammond. Používají je stejným způsobem jako jiné rockové skupiny sólovou kytaru a tím docilují zvuku  připomínajícího úplně první písničky od Deep Purple. V poslední době se však více orientují popovým směrem.   

Skupina vznikla v roce 2001, kdy se Michell (basová kytara) připojil k bratrům Andymu (klávesy) a Vitovi (bicí). Loni byla nominována na několik domácích cen.

"Skupina je známá také tím, že má velmi přátelský vztah se švédskou glam-rockovou kapelou The Ark. K jejich prvnímu setkání došlo v dubnu 2004 na koncertě Sunflower Caravan v Paláci Akropolis, který navštívili také členové The Ark Jepsin a Martin Axén. Vystoupení Sunflower Caravan je nadchlo natolik, že je po koncertě navštívili v šatně a pozvali Sunflower Caravan k jejich mini turné po Švédsku," doplnil Michal Rejzek z D Smack U Promotion.

Od té doby s retrorockery The Ark ve Švédsku absolvovali tři turné. Letos je skupina, která reprezentovala Švédsko na cenách Eurovize, pozvala na jejich evropské turné, v jehož rámci zahrají 7.10. v pražském Rock Café. Vstupenky na koncert jsou k zakoupení v sítích Ticketpro a Ticketportal za 250,- Kč + poplatky.

Poslechněte si písničky na stránkách: www.myspace.com/sunflowercaravan a  www.myspace.com/theark

Reklama

Výběr článků

Načítám