Hlavní obsah

Česko zasáhlo šílenství Star Wars, skalní fanoušci přišli v kostýmech

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S příchodem v pořadí již sedmého dílu zasáhlo i Českou republiku šílenství Star Wars. Skalní fanoušci kultovní série přišli na půlnoční premiéru náležitě oblečeni do tematických kostýmů legendárních postav. Star Wars: Síla se probouzí přímo navazuje na předchozí díly a opět se objevuje řada známých postav.

Star Wars fanoušci v kině před premiérouVideo: Novinky

 
Článek

Zatímco ve Spojených státech si premiéru sedmý díl Hvězdných válek – Síla se probouzí – odbyl už v pondělí, čeští fanoušci se dočkali až v noci na čtvrtek. Přípravy na premiéru velká část z nich nepodcenila a přišla na ni náležitě vystrojena.

Před kinosály tak bylo možné potkat například Dartha Vadera nebo Dartha Maula. „Uvidíme, jestli to bude kultovní nástupce, nebo ne,“ řekl Novinkám před premiérou jeden z návštěvníků kina.

Příběh sedmého dílu a některé postavy jsou nové. Zapadají ovšem do atmosféry, kterou na konci 70. let minulého století vytvořil režisér George Lucas. V novém díle se objevují staré známé postavy jako Han Solo, princezna Leia nebo Chewbacca. Dvojici droidů C-3PO a R2-D2 doplní nový parťák BB-8.

Vůbec poprvé nebyly Hvězdné války natočeny pod taktovkou George Lucase, který prodal produkční společnost Lucasfilm firmě Walt Disney. Ta plánuje i další pokračování. Osmý díl by měl mít premiéru už v roce 2017.

Odhaduje se, že nový film přinese tvůrcům rekordní tržby kolem 615 miliónů dolarů, natáčení přitom vyšlo zhruba na třetinu této částky.

Reklama

Související témata:

Související články

Kvůli Star Wars čekají devět dní ve frontě

Do premiéry nových Star Wars sice zbývá devět dní, ale někteří lidé se podle agentury Reuters už teď srocují v Los Angeles u budovy Chinese Theatre, aby si...

Výběr článků

Načítám