Hlavní obsah

České SuperStars mají za sebou první SuperKoncert

– PRAHA
Právo, Jaroslav Rudiš

Deset finalistů soutěže Česko hledá SuperStar nalákalo ve čtvrtek na čtrnáct tisíc lidí do pražské Sazka Areny na dvouapůlhodinový SuperKoncert, který se v pátek opakuje. Mnozí fanoušci do vyprodané haly dorazili dlouho před začátkem, aby získali pozice co nejblíže pódiu. Chvíle před vystoupením si krátili vyráběním transparentů se jmény svých oblíbenců.

Foto: BHC Most

Liga škol – billiard-hockey šprtec

Článek

"Konečně jsou tady," ozvalo se z davu diváků, když v hale krátce po osmé zhasla světla. Jako první se na rozložité scéně s otáčivým pódiem vynořila zpěvačka Martina Balogová. Fanoušci propukli v obrovský jásot. Její vystoupení několikrát přerušil nadšený potlesk.

"Dneska tady zažijeme nezapomenutelné chvíle a vy všichni budete u toho," slíbila moderátorka Laďka Něrgešová tisícovkám diváků. Poté se s písní Killing Me Softly na rtech na podiu zavlnil další zpěvák Standa Dolinek se žlutou čepičkou na hlavě. Po něm defilovali další finalisté.

Balogová, Vaňková a Langerová převýšily ostatní

Balogová si s obří halou poradila velmi dobře, pomohla jí k tomu i dobře hrající doprovodná skupina Paajky Paajk, skvělý zvuk a výborná akustika arény. Předvedla, že je přirozený talent s živočišným vokálem, kterým umí z hloubek v mžiku vystoupat až někam do nebe. S Balogovou se v tomto ohledu mohly měřit jen dvě zpěvačky - popu oddaná Šárka Vaňková a sympatická rockerka Aneta Langerová, vítězka celé soutěže.

Langerová  a Balogová působily ze všech účinkujících nejcivilněji. Balogové sluší soulová čísla, Anetě Langerové rock: zazpívala melancholickou písničku Ironic od své oblíbené zpěvačky Alanis Morissette a přidala hit Still Loving You od německé metalové skupiny Scorpions. Obě skladby zvládla s přehledem.

Zdá se, že sedmnáctiletá Langerová by mohla být pro českou scénu skutečným příslibem, možná by se mohla stát opravdu českou Alanis Morissette a hrát inteligentní, nepodbízivý poprock. Má na to hlas i cit. Koncert ukázal, že vítězka SuperStar se společně s Balogovou také nejvíce vzdaluje představě umělohmotné panenky vyrobené kdesi v továrně na popové idoly: tolik života v obou je.

Issa bavil publikum

Je zajímavé, že přestože si většina finalistů na večer nachystala anglicky zpívané skladby, má zároveň se shakespearovým jazykem problémy - až na Langerovou a Tomáše Savku.

Bavičem večera byl Sámer Issa. Každý jeho pohyb, úsměv nebo mávnutí rukou odměnily fanynky bouřlivými ovacemi a skandováním jeho jména. Se zpěvem ale na tom byl o něco hůře stejně jako někteří další finalisté. Zvláště výkony Petra Poláčka, Juliana Záhorovského, Veroniky Zaňkové nebo Standy Dolinka připomínaly putování rakety s plochou dráhou letu: sice kopírovali písničkový terén, ale výše ani níže se neodvážili až nakonec minuli cíl. Výsledek tak byl podprůměrný.

Platinové album

SuperStars zazpívali společně tři skladby a převzali platinové desky za kompilační album Top 10. Koncert skončil až o půl jedenácté laserovou show. Ta společně s čísly najatých tanečníků působila trochu nadbytečně.

Čtvrteční koncert byl beznadějně vyprodaný, ovšem vstupenky na páteční koncert jsou ještě v předprodejích Sazky a budou i přímo na místě. Televize Nova koncert natočí a odvysílá 10. července večer.

Každý finalista zpíval dvě skladby: Tomáš Savka Every Breath You Take od Stinga a We Are The Champions od Queen, Sámer Issa Against All Odds od Phila Collinse a Respect, Martina Balogová One Day In Your Life a When I Need You, Šárka Vaňková I´m With You a Já půjdu dál, Aneta Langerová pak Ironic a Still Loving You. Zazněly rovněž skladby Veď mě dál Pavla Holého a Superstar Ondřeje Soukupa, které zazpívala celá desítka finalistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám