Hlavní obsah

Červený trpaslík se ve filmu vrátí na Zem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VELKÁ BRITÁNIE

S natáčením filmové verze kultovního sci-fi seriálu Červený trpaslík, který znají i čeští televizní diváci, se začne letos v létě. Ve filmu, jehož natáčení by mělo spolknout v přepočtu asi 460 miliónů korun, se spolu mají opět sejít hvězdy seriálu 38letý Craig Charles, 42letý Chris Barrie a 46letý Robert Llewellyn.

Foto: Milan Turek

Neziskové organizace vytvářejí podmínky pro aktivity mláteže prostřednictvím různých zájmových kroužků

Článek

Největším tahákem připravovaného filmu je slib, že se v něm diváci konečně dočkají návratu lodi na Zemi.

Natáčení filmu Red Dwarf se dlouhodobě ocitá v přípravné fázi. Ta začala už v listopadu roku 2001, kdy se jedna z budov v Shepperton Studios naplnila známými interiéry a z Červeného trpaslíka, kostýmy a rekvizitami. Potom přišel útlum vyvolaný finančními potížemi. V posledních měsících se ale přípravy opět naplno rozjely.

Plánovaná premiéra na prosinec 2003 nebude

Tvůrci se kvůli šetření rozhodli hledat po celém světě vhodnější zemi než je Velká Británie, ve které by film pořídili levněji. Začátek natáčení se proto posunul na březen 2003, ale i tento termín podle posledních informací nebude naplněn.

Poslední zprávy hovoří o letních měsících 2003. Premiéra, plánovaná na prosinec 2003, se už zcela jistě bude muset odložit.

Důvodů pro odklad natáčení je podle producenta Charlese Armitage mnoho. Jedná se o rozpočet, schůzky, nestálost finančního trhu atd. Jedním z důvodů je také natáčení druhého dílu filmu Tomb Raider. V něm totiž účinkuje Chris Barrie a spolupracuje na něm i Harvey Harrison - kameraman filmu Red Dwarf.

Frustrovaní fanoušci

Charles Armitage přiznává, že pro tvůrce filmu není toto čekání na natáčení zdaleka tak frustrující jako pro fanoušky seriálu. Navíc fakt, že film stále není natočený, prospívá seriálu. Televizní stanice na celém světě kupují Červeného trpaslíka jako seriál a je velmi pravděpodobné, že kdyby už existoval film, tak by tomu bylo docela jinak.

Ve Velké Británii, Spojených státech nebo v Austrálii totiž fanoušci lační po filmu, a protože ho nemůžou mít, vyžadují alespoň opakování seriálu. Televizní stanice tak kupují práva na Červeného trpaslíka, a to se producentům seriálu samozřejmě velmi líbí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám