Hlavní obsah

Ceny Divadelních novin získali Karel Dobrý i Dušan David Pařízek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroční cenu Divadelních novin za herecký výkon sezóny bez ohledu na žánr převzal v úterý v pražském Divadle Na zábradlí Karel Dobrý za titulní roli v inscenaci Den opričníka, kterou v režii Kamily Polívkové uvádí pražské Studio Hrdinů. V činohře zabodoval režisér Dušan David Pařízek za nastudování Havlovy Zahradní slavnosti v činohře Národního divadla.

Článek

V kategorii Hudební divadlo byl oceněn Miloš Orson Štědroň za libreto a hudbu k inscenaci Divadlo Gočár v produkci občanského sdružení Omnimusa Praha.

Poslední dvě ceny za tvůrčí počiny sezóny 2012–2013 patří v kategorii Alternativní divadlo režiséru a autorovi Petru Boháčovi a v kategorii Tanec a balet choreografce a tanečnici Markétě Vacovské. Podíleli se na společném projektu One Step Before the Fall, inspirovaném životem amerického boxera Muhammada Aliho. Vznikl v koprodukci formace Spitfire Company se studiem Damúza.

Inscenace získala v létě v rámci festivalu Edinburgh Fringe cenu Herald Angel stejnojmenného britského deníku, Vacovská se v červnu stala Tanečnicí roku 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám