Hlavní obsah

Céline Dionová chce sledovat trendy

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Céline Dionová představuje výjimečný fenomén. V době, která staví na stále dokonalejší technice, ukázala, že základem zůstává hlas a silná, klenutá melodie, což je důvod, proč se prodalo na 150 miliónů desek s jejími nahrávkami. Proto také vystoupí 22. května po boku Beyonce, Lisy Marie Presley a Whitney Houston v pořadu televize VH1 Diva Duets.

Článek

Zpěvačka, kterou proslavila milostná píseň z filmu Titanic My Heart Will Go On, se však na novince One Heart, které bylo uvedeno na trh současně s premiérou její výpravné lasvegaské show A New Day ...,odklonila od svého přístupu. Místo, aby se držela čistě pojetí, které jí přineslo úspěch, snaží se sledovat aktuální trendy tanečního klubového popu.

Nečekaná změna stylu

Vzorem jí už jen není Barbra Streisandová, se níž si vystřihla duet Tell Him na albu Let´s Talk About Love, i když se na novince objevily baladické skladby Have You Ever Been in Love a In His Touch. Tři písně pro ni složil Max Martin, dvorní autor o generaci mladší Britney Spears. I úvodní Drove All Night ukazuje, že Celine Dionová chce za každou cenu držet prst na tepu doby, přestože v dusavých agresivních klubově laděných písních nemůže uplatnit svůj kultivovaný projev ani hlasové kvality. Celine Dionová je interpretkou ze staré školy, která zpívá a nepitvoří se, jenomže v elektronickém silně rytmickém doprovodu nelze pracovat s jemnými nuancemi.

Celine Dionová si tentokrát nevybrala adekvátní repertoár, pročež album One Heart nesnese srovnání s vynikající loňskou deskou New Day Has Come, které se propadlo 8 miliónů kopií. Sice neztratila nic na svých pěveckých kvalitách, ovšem na albu je nedokázala ukázat v celé šíři, polovina písní neodpovídá jejímu naturelu. Deska také nekraluje žebříčkům, sice se vyšvihla až na druhé místo Billboardu, ale nyní je sedmá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám