Hlavní obsah

Čechomor představil DVD ve vlaku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čechomor ve čtvrtek představil koncertní DVD a CD ve vlaku na pražském Nádraží Holešovice. Kapela je již řadu let na špičce české scény, vydání DVD tak není překvapením.

Článek

DVD Stalo sa živě je záznamem loňské velké show Čechomoru s mnoha hosty v pražské T-Mobile Aréně. Na koncertě se objevili: Lenka Dusilová, Dan Vališ, Jan Mikušek, Iarla O'Lionáird z Irska a Joji Hirota z Japonska.

Nechybí ani bonusy (11 videoklipů, fotogalerii, diskografii, profily a originální filmový dokument z natáčení platinového alba Co sa stalo nové).

Tisková konference ke Stalo sa živě Album se odehrála ve vlaku, protože skupina vyráží na turné po kolejích. Ve vlaku se bude jíst i spát a současně proběhne natáčení dokumentu, který pak odvysílá Česká televize.

Vlak Tour

21. 8. Turnov - vlakové nádraží

23. 8. Ostrava - hlavní nádraží

25. 8. Olomouc - nákladní prostor ČD

27. 8. Studenec - vlakové nádraží

29. 8. Český Krumlov -vlakové nádraží

31. 8. Brno - volná plocha areálu brněnského Výstaviště

Karel Holas vysvětlil, jak vlakové turné vzniklo: "Michal Pavlík je odborník přes vláčky a jednou se náhodou v restauračním zařízení setkal s Radkem Šauerem - to je člověk, který má vlastní lokomotivy." Pak oslovili České dráhy a projekt se setkal s nadšením. Nic podobného prý v hudební historii není zaznamenáno. Jediný slavný umělec, který použil na turné vlak, byl Francouz Manu Chao. "Bylo to v nějaké nebezpečné oblasti v Jižní Americe, jinak jet nemohl," dodal Holas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám