Hlavní obsah

Čechomor: Plány do budoucna? Neumřít a hrát

Novinky, Stanislav Dvořák

Hlavně neumřít a hrát je přáním populární skupiny Čechomor do budoucna. Napsali to její členové František Černý a Karel Holas na on-line chatu Novinek, který proběhl ve středu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Čechomor na on-line chatu Novinky.cz

Článek

Jeden z největších zážitků v kariéře Čechomoru bylo hraní v Číně.

"Koncert u Velké čínské zdi byl magický, je to jeden z největších hudebních zážitků, které jsme za svoji profesionální dráhu měli. Na Expu se nám hrálo také dobře a letos bychom do Číny měli jet na podzim znovu," uvedl zakladatel Čechomoru František Černý.

Část dotazů se zase svezla na politiku. Jeden z příznivců ČSSD skupině vyčetl, že se vymezuje proti této straně.

"Nevím, jak jste na to přišel, jestli se proti něčemu vymezujeme, tak je to neslušné chování kohokoliv, které nás nebaví," odpověděl Černý a dodal: "Jestli jsem měl někdy někoho na triku, tak ten někdo byl buď zajímavý nebo něco (nejčastěji hudbu) zatraceně dobře uměl. Až bude v politice někdo dělat svoji práci tak jak oni, dám si ho taky na triko."

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Čechomor na on-line chatu Novinky.cz

Čechomor vznikl v roce 1988. Postupně přecházel od čistě "středověkého" zvuku k elektrickému a po roce 2000 se stává masově populární skupinou, která vystupuje ve velkých halách a sbírá jednu cenu za druhou. Uznání si vydobyli i v zahraničí. Jejich  poslední deskou je Místečko (2011).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám