Hlavní obsah

Bývalý Bond Roger Moore zvěčněn na chodníku slávy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tři dny před svými 80. narozeninami dostal bývalý představitel agenta 007 dárek v podobě hvězdy na hollywoodském chodníku slávy. Moore si obřad užíval a vtipkoval jako v mládí.

Článek

"Chci poděkovat své ženě Kristině, že mě dnes brzy ráno probudila," prohodil britský herec při ceremonii. "Jako James Bond musím bohužel do důchodu, ty holky jsou pořád mladší a já prostě stárnu," dodal.

Roger Moore byl velmi výrazným představitelem Jamese Bonda, i když za největšího klasika bondovek je dnes spíše považován slavný Sean Connery.

Moore hrál mezi lety 1973 a 1985 celkem v sedmi bondovkách, při posledním natáčení už mu bylo osmapadesát let. "Měl jsem štěstí, že jsem se během práce mohl líbat s mnoha ženami -  Elizabeth Taylorovou, Carol Bakerovou i Angie Dickinsonovou," vtipkoval dobře naladěný herecký veterán.

V poslední době se hodně angažoval i v sociální oblasti a pomáhal dětem, mimo jiné jako velvyslanec dobré vůle Dětského fondu OSN.

Moore, který se narodil v Londýně roku 1927, začínal v divadle už za války. V padesátých letech se přesunul do Spojených států. Hrál např. v úspěšných amerických seriálech Ivanhoe, The Saint nebo The Persuarders. Role Jamese Bonda ale všechny předchozí zcela zastínila.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám