Hlavní obsah

Bude to psycho-soul. Autor hitů Gnarls Barkley točí s britskou hvězdou Kiwanukou

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský soulman Michael Kiwanuka vyhrál prestižní anketu BBC Sound of v roce 2012. Jeho následný albový debut byl přijat velmi dobře. Nyní se prý vydává úplně novým směrem se slavným muzikantem a producentem Danger Mousem z Gnarls Barkley.

Foto: michaelkiwanuka.com

Michael Kiwanuka

Článek

Kiwanuka vydal úspěšné retro album s bluesovo-folkovou náladou a rozhodl se, že následující opus Love & Hate bude znít radikálně odlišně. Ve spolupráci s Danger Mousem z Gnarls Barkley se vydal do psychedelických vod a server RollingStone hovoří o vlivech kultovních alb Pink Floyd, Funkadelic či Isaaca Hayese. Zpěvačka Adele už prý něco z toho slyšela a byla nadšená.

První track na albu Cold Little Heart bude 10minutové psychedelické R „Jestliže je to první song, lidi poznají, že tohle bude jiné než první album, je to pokrok. Radši do toho jdeme naplno, nechodíme kolem horké kaše. Je zábavnější být otevřený,” míní Kiwanuka.

„Spolupracovali jsme víc už v průběhu psaní. Obvykle bych psal písničky doma a pak je vzal do studia, až budou hotové. Tentokrát jsme šli do studia a někdy prostě začali úplně od začátku. Nahrávali jsme a psali současně,” vysvětlil.

Foto: Profimedia.cz

Danger Mouse

„Dan Auerbach z Black Keys mi poslal videoklip Tell Me a Tale. Slyšel jsem to už v rádiu a myslel, že je to staré. Myslel jsem, že je to nějaký nově objevený starý soul. Během dne jsem dostal e-mail, abych se na toho chlápka kouknul. Zajímalo mě, co by se stalo, kdybychom dělali spolu. Nevěděl jsem, jak daleko je s albem. Řekl, že dělá na muzice a jeden song bychom mohli udělat spolu. První písnička, co jsme natočili, se jmenuje Falling a je na albu. Hlavní překvapení bylo, jak je skvělý kytarista. Nemusel by zpívat, mohl by se stát skvělým kytaristou, kdyby chtěl,” popsal tvůrčí setkání Danger Mouse.

„Dostali jsme se nejblíž k typu hudby, která mě přivedla k hudební tvorbě. Pink Floyd, Issac Hayes, ten typ věcí, co strašně miluju. Tohle je podle mě určitě ten typ alba. Já se nemůžu dočkat, až si to zopakujeme, už jsme o tom mluvili. Tak uvidíme,” dodal.

Album vyjde v červenci.

Reklama

Výběr článků

Načítám