Hlavní obsah

Bubeník Black Sabbath zakládá nový band

Novinky, Stanislav Dvořák

Bubeník Bill Ward, který se před pár lety rozešel s Black Sabbath ve zlém a údajně měl zdravotní potíže znemožňující jet na jejich poslední turné, zakládá novou kapelu Day of Errors.

Foto: Profimedia.cz

Bubeník Bill Ward

Článek

Skupina se skládá z Billa Warda, Joea Amodey (kytara) a Nicka Diltze (baskytara). Doplňuje je perkusionista Walter Earl a Wardův syn Aron (klávesy).

„Hrajeme nahlas a tvrdě,” napsal Ward na svých facebookových stránkách. Další podrobnosti neuvedl, ale vzkázal, že informace zveřejní později.

Black Sabbath se právě vydávají na poslední rozlučkové turné a zastaví se i v Praze 30. června. Ward se s nimi rozešel v roce 2012, když se chystalo poslední řadové album 13.

Rozhádali se kvůli smlouvě, která se bubeníkovi a zakládajícímu členovi kapely nezdála. Sám Ward řekl, že obdržel od managementu kapely smlouvu, kterou nemohl podepsat, protože pro něj byla velice nevýhodná. Zbytek kapely sdělil, že za odchodem bubeníka byly peníze, kterých požadoval více, než mohl dostat.

Spor nekončí

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ozzy Osbourne

O rok později Ozzy Osbourne tvrdil, že Ward nemohl hrát, protože to fyzicky nezvládal: „Nebyl ve stavu, kdy by mohl odehrát jediný koncert... po pravdě řečeno měl obrovskou nadváhu. Bubeník musí být ve formě a on měl za sebou už dva infarkty. Nechtěl jsem být odpovědný za jeho život.“

Skupina tak pokračuje bez původního bubeníka dodnes. Návrh, aby si s nimi zahrál ještě jeden koncert, odmítl. „Nechci hrát jen jeden koncert, když jsem naprosto schopen jet turné. Nebudu potvrzovat jejich nepravdivé výroky o mém zdraví tím, že odehraju jeden koncert. Taky se nechci ukázat jen před některými fanoušky, když jsem mohl hrát pro všechny,” řekl magazínu RollingStone.

Reklama

Výběr článků

Načítám