Hlavní obsah

Bruno Mars a Hobit: neoficiálně nejstahovanější tituly roku

Novinky, Stanislav Dvořák

Nahrávky Bruna Marse a Rihanny a první díl filmového Hobita patří k pirátsky nejstahovanějším titulům minulého roku. Alespoň to tvrdí servery Rollling Stone a Torrentfreak.

Foto: Warnerbros

Bilbo v podání Martina Freemana

Článek

Mars i Rihanna zaznamenali shodně přibližně pět miliónů pirátských stažení v roce 2013. Průzkum Musicmetric ale vychází pouze z dat BitTorrentu, celkové údaje o všech pirátsky šířených nahrávkách na celém světě neexistují. Do první pětice průzkum zařadil také Daft Punk, Justina Timberlaka a rappera s přezdívkou Flo Rida.

Největším oblíbencem na Facebooku a Twitteru je pak zpěvačka Taylor Swiftová, ke které se na síti připojilo 29,5 miliónu fanoušků. Za ní skončili Justin Timberlake a Katy Perry.

Foto: Live Nation

Bruno Mars

Podle Torrentfreaku byl pirátsky nejstahovanějším filmem roku 2013 první díl Hobita. Za ním následují Nespoutaný Django a Rychle a zběsile 6. U Hobita se uvádí přibližně osm miliónů stažení. Naopak se mezi nejstahovanějšími neocitly některé filmy, u kterých by se to čekalo vzhledem k úspěchu v kinech (The Hunger Games, Man of Steel).

Internet se moc měřit nedá 

Autoři průzkumů sami přiznávají, že data jsou spíše jen odhady. Nikdo neví, kolik lidí si filmy a seriály streamovalo, kolik hudby a filmů se stáhlo z různých cyberlockerů (úložišť), kde můžete anonymně a snadno stahovat celé diskografie skupin a tisíce filmů.

Nejstahovanější filmy podle údajů Torrentfreak

1. Hobit: Neočekávaná cesta

2. Nespoutaný Django

3. Rychle a zběsile 6

4. Iron Man 3   

5. Terapie láskou

6. Star trek: Do temnoty

7. Gangster Squad

8. Podfukáři

9. Pařba na třetí

10. Světová válka Z

Zda stahování filmů návštěvnost v kinech snižuje, nebo spíše zvyšuje, je tématem věčných sporů. Žádná studie to ještě neprokázala a kina v USA vydělala loni přibližně jedenáct miliard dolarů, což je nejlepší výsledek v historii. Velký úpadek ovšem zažívá prodej DVD.

Reklama

Výběr článků

Načítám