Hlavní obsah

Brod přivítá Dubioza Kolektiv, Monkey Business, Mňágu a další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební festivaly už optimisticky hlásí, kdo vystoupí v létě 2022. Festival Brod 1995 se má konat 20. srpna v Českém Brodě.

Foto: Jan Janda

Monkey Business, zleva Roman Holý (klávesy), Matěj Ruppert (zpěv), Pavel Mrázek (baskytara), Ondřej Brousek (klávesy), Tereza Černochová (zpěv), Martin Houdek (bicí) a Olda Krejčoves (kytara).

Článek

Do Brodu plánují dorazit bosenští Dubioza Kolektiv nebo české formace Monkey Business, Wohnout, Mňága a Žďorp, Gaia Mesiah a The Silver Spoons. K prvním jménům se patrně časem připojí ještě další.

Známá skupina Dubioza Kolektiv míchá punk se ska, reggae, hip-hopem a elektronikou a představila se i na největších světových festivalech typu Glastonbury, Roskilde a Sziget.

Foto: archiv kapely

Mňága a Žďorp na střeše hotelu Apollo ve Valašském Meziříčí

Svůj comeback si užívají rockové dámy z Gaia Mesiah. Velkou klasikou jsou funkoví Monkey Business Romana Holého i melancholici Mňága a Žďorp. Na programu figurují také Wohnout a The Silver Spoons. Producent Danny Saber, který produkoval jejich hit He's Got My Money Now a spolupracoval předtím s Rolling Stones, Davidem Bowiem či U2. Skupina Prohrála v kartách je fenoménem klubové scény devadesátek.

„Poprvé porušujeme tradici, že na našem festivalu hrají výhradně kapely česko-slovenské hudební scény. Na druhou stranu Dubioza Kolektiv má u nás mnoho fanoušků a myslím, že svojí energií potěší i ty, kteří ještě neměli tu čest ji poznat,” uvedl za festival Petr Fořt.

První limitovaná edice lístků za 490 Kč je v prodeji do konce prosince v síti GoOut. Více informací na www.brod1995.cz.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám