Hlavní obsah

Broadwayský muzikál She Loves Me našel domov v Liberci

Liberecké Divadlo F. X. Šaldy nabídne po dvou letech nový muzikál. Vůbec poprvé představí české nastudování muzikálu She Loves Me skladatele Jerryho Bocka. Premiéra se odehraje v pátek 20. prosince. V režii Oldřicha Kříže se představí řada muzikálových hvězd, například jeho syn Jan Kříž, který je držitelem Thálie, nebo Zuzana Benešová, jež v současnosti září v karlínské inscenaci klasické operety Mamzelle Nitouche.

Foto: Kart production

Představitelé hlavních rolí v muzikálu She loves me Zuzana Benešová a Jan Kříž

Článek

Muzikál She Loves Me měl světovou premiéru na Broadwayi před 50 lety. Za sebou má více než 300 repríz a deset ocenění. Diváci v Liberci ale uslyší českou verzi, texty přeložili Petr Palouš a František Zacharník. Předlohou inscenace se stal příběh dvou mladých prodavačů, kteří si navzájem píšou milostné dopisy, aniž by znali odesílatele či adresáta. Dílo posloužilo jako inspirace také ke známé komedii Láska přes internet s Meg Ryanovou a Tomem Hanksem.

Na přípravě She Loves Me se v Liberci podílí stejný tým jako na předchozích úspěšných muzikálových produkcích Sugar a Zpívání v dešti. "Vzhledem k tomu, že se nám povedlo dát dohromady skvělé obsazení - herecky i pěvecky - tak jsem přesvědčený, že kdo má rád romantiku spojenou s něžným situačním humorem, bude se na tento muzikál rád vracet," uvedl režisér Oldřich Kříž.

V muzikálu si zahrají i držitel muzikálové Thálie za rok 2008 Vlastimil Zavřel nebo Radim Schwab, Michal Pleskot a Jan Ježek. Mezi mladými talenty se kromě Benešové představí například Alžběta Bartošová, Marie Blahynková a Jan Tenkrát.

Součástí pátečního představení bude i křest knihy vydané ke 130. výročí otevření budovy divadla F. X. Šaldy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám