Hlavní obsah

Britští vášniví rockeři Maximo Park míří do Prahy

Novinky, olk

Britská rocková kapela Maximo Park, která se stala jedním z velkých hráčů na poli v posledních letech oblíbených kytarovek, míří do Prahy. V klubu Roxy v úterý 24. února představí dvě dosavadní desky s několika velkými hity a jako předkapela je podpoří čeští Kill The Dandies, kteří se vyklubali z bývalých The Nihilists.

Článek

Anglická post-rocková kapela Maximo Park se zrodila v roce 2001. Do širšího povědomí se dostala až prvním albem A Certain Trigger, se kterým přišla v roce 2005. Dostala se tak na scénu v době ještě stále velké obliby britské kytarové indie scény, kde kralovali Franz Ferdinand, Razorlight, Kaiser Chiefs, The Rakes, Futureheads, Bloc Party a další.

Jejich singly jako Graffiti, Apply Some Pressure, I Want You To Say nebo The Coast Is Always Changing obletěly svět a rádia se o ně mohla poprat. Netrvalo to dlouho a v roce 2007 přišla druhá deska Our Earthly Pleasures, se stejně hutným kytarovým zvukem, stejně dobrými nápady a vášnivým zpěvem. Nejvíce se chytily skladby Girls Who Play Guitars, The Unshockable a A Fortnight's Time, kde se projevuje například více kláves.

V pražském klubu Roxy se v únoru představí Maximo Park v plném složení, v jehož čele stojí zpěvák Paul Smith, kytarista Duncan Lloyd, na basu Archis Tiku, Lukas Wooller na klávesy a bubeník Tom English.

Předkapelou jim budou čeští psychedeličtí rockeři Kill The Dandies. Kapela vznikla ze svého času populárních Moimir Papalescu & The Nihilists. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji za příjemných 350 korun.

Poslechnout ukázky od Maximo Park si můžete zde

Poslechnout ukázky od Maximo Park si můžete zdePoslechnout ukázky od Kill The Dandies si můžete zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám