Hlavní obsah

Britští Kosheen rozparádí Prahu i Brno

Novinky, Veronika Hušková

Populární britská skupina Kosheen se po srpnovém vystoupení na Sázavafestu znovu vrací do Česka, tentokrát ovšem do klubů. Nejprve v úterý 8. listopadu roztančí pražské Sasazu, o den později potěší fanoušky v brněnské Flédě. Kosheen představí dlouho očekávané nové album Independence.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Kosheen se do Česka pravidelně vracejí (Sian Evansová na koncertě v Sasazu v roce 2009).

Článek

Skladby z nového alba, které má podle informací na facebooku vyjít v únoru 2012, nebudou pro skalní fanoušky úplnou novinkou. Některé z nich nechali Kosheen ochutnat na svých koncertech i na webu. K poslechu na soundcloud jsou už od loňského roku například písně Belladonna či Enter, další novinky je možné si tamtéž poslechnout v remixované podobě. Ústřední singl Get a New One plánuje kapela vypustit 5. prosince letošního roku.

Vzorky z nového alba signalizují, že bude hodně taneční a pod vlivem elektra a ravu. České publikum ale podle pořadatelů nepřijde ani o starší hity, které vynesly Kosheen největší slávu. Možná zazní i skladba Louder, kterou nazpívala zpěvačka Sian Evansová a produkoval ji DJ Fresh. Skladba se vyhoupla na první místo v singlech UK Singles Chart a prodalo se jí více jak 140 000 kopií.

Kosheen vznikli v roce 1998 spojením producentů Darrena "Decodera" Beala a Markeeho Substance Morrisona s původem velšskou zpěvačkou Sian Evansovou. Ty později doplnili bubeník Mitch Glover a klávesista Gary Eccles.

Do čela hitparád je vyšvihla hned první deska Resist, kterou v roce 2001 přijali fanoušci i kritici s nadšením. Vedle nejznámějšího hitu Hide U obsahovala například i dodnes populární songy Hungry, Catch či Suicide. Následovaly "písničkovější" a kytarovější desky Kokopelli (2003) a zatím poslední a nejméně výrazná Damage (2007).

Kosheen si poslechněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám