Hlavní obsah

Britské McQueen nahradí ve Vroutku Statt Matratzen

Novinky, Stanislav Dvořák

Místo britských McQueen vystoupí v sobotu na festivalu Rock for Church(ill) ve Vroutku u Podbořan německá punková skupina Statt Matratzen. McQueen nepřijedou kvůli těžké nemoci blízkého příbuzného zpěvačky Leah Duors.

Článek

"Statt Matratzen vznikly bez jakýchkoli ambicí na slávu a úspěch v roce 2005. V počátečním období se členky kapely věnovaly hlavně punkovým akcím v Berlíně a konzumaci alkoholu, aby si jich později všimnul renomovaný britský producent a manager Mark Reynolds, který např. spolupracoval na filmu o Joe Strummerovi ze slavných The Clash," uvedl Martin Fořt z pořádající agentury.

Nedávno bylo ohlášeno jejich první album, které vyjde na konci roku 2007. Dívky ze Statt Matratzen si za svůj provokativní název zvolily Městské matrace, aby upozorňovaly na konzumní styl života stále více lidí.

"Odřeknutí McQueen nás moc mrzí, ale uvidíte, že Statt Matratzen jsou partou provokativních samiček, které přijedou do Vroutku ukázat, že Punk's not dead", uvedl hlavní pořadatel festivalu Kamil Šír.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám