Hlavní obsah

Brian Wilson vydal již jedenácté sólové album

Právo, Jaroslav Špulák

Americký hudebník a skladatel Brian Wilson, známý především z legendární formace The Beach Boys, vydal v pátek své nové sólové album No Pier Pressure. Jeho jedenáctá sólová deska přináší třináct skladeb.

Foto: ČTK

Brian Wilson vydal již jedenácté album.

Článek

Wilson se v nich neodpoutává od hudby tak, jak ji skládal a jak zněla v šedesátých letech, kdy žal s The Beach Boys, americkou odpovědí na britské Beatles, největší úspěchy.

K nahrávání si pozval několik hostů. Jsou mezi nimi jednak jeho kolegové z The Beach Boys David Marks a Al Jardine, také ale jihoafrický multiinstrumentalista Blondie Chaplin, americký zpěvák Semu Simonian, americká herečka a zpěvačka Zooey Deschanelová, zpěvák Peter Hollens a další.

Na nahrávání se podíleli hudebníci Don Was, Jim Keltner, Dean Parks, Kenny Aronoff a další. Na albu jsou vedle sebe skladby, které jsou pronikavě jednoduché ve své aranži i instrumentaci, stejně tak kompozice složitější a pro posluchače náročnější. Odpovídá to Wilsonovu autorskému rozpoložení tak, jak se projevoval během několika desítek let na hudební scéně.

„Skladby nahrávám vždy až do chvíle, než jsem s nimi stoprocentně spokojený. Buď se to povede napoprvé, anebo se to opakuje tak dlouho, až se to konečně sejde,“ řekl ke stylu své práce ve studiu Brian Wilson.

Reklama

Výběr článků

Načítám