Hlavní obsah

Brian May: Po Freddieho smrti jsem uvažoval o sebevraždě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista Queen Brian May řekl v rozhovoru pro The Daily Mail, že po smrti zpěváka Freddieho Mercuryho v roce 1991 uvažoval o sebevraždě. Queen trvalo mnoho let, než začali zase pravidelně vystupovat.

Článek

Brian May přišel ve stejné době i o otce a úplně se sesypal: “Považoval jsem se za těžce nemocného. Byl jsem zraněný a rozervaný, upadl jsem do vážné deprese.”

“Když máte kapelu, rodina a přátelé jsou na vedlejší koleji. Soustředíte se je na jedno: na kapelu. Když pak skončí, dostanete se do velmi nepříjemné situace. Skupina skončila a měl jsem strašný pocit ztráty. Ta skupina byla mou rodinou.”

Zbytek Queen oslavil Mercuryho odkaz minulý týden sérií vystoupení. May se také rozpovídal o posledních dnech Mercuryho. Když už byl velmi nemocný, rozhodl se nebrat léky a neprodlužovat tak zbytečně umírání. Nebral nic kromě léku na bolest. "Freddie miloval život, žil naplno a na konci, když zjistil, že už nebude žádná zábava, rozhodl se vysadit léky. Jen trpěl a nebylo cesty ven," dodal May.

V dubnu 1992 se pak konal slavný The Freddie Mercury Tribute Concert v londýnském Wembley. Seznam účinkujících byl neuvěřitelný, sešla se světová elita (Robert Plant, Guns N' Roses, Elton John, David Bowie, George Michael, Annie Lennox, Extreme, Metallica). Každý ze slavných interpretů předvedl svou verzi některé z písní Queen společně se zbylými členy skupiny. Údajně přišlo 72 000 diváků a vydělalo se asi 20 miliónů liber na boj proti AIDS.

Reklama

Výběr článků

Načítám