Hlavní obsah

Brad Pitt i Brian De Palma natočí konkurenční filmy o Weinsteinovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Ne jeden, ale hned dva filmy inspiroval údajný sexuální agresor a loudil Harvey Weinstein. Režisér Brian De Palma si sám píše scénář, podobný film už připravuje také firma herce Brada Pitta.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt

Článek

Nedočkavost tvůrců je snadno vysvětlitelná, skandální film nepotřebuje reklamu a po různých kampaních v Hollywoodu bude návštěvnost minimálně v USA zajištěna. Finančně jde o sázku na jistotu. Brian De Palma se ale předem obává sporů, a tak naznačil, že nebude používat jméno Weinstein. Všem bude stejně jasné, o koho jde.

Režisér chystaný snímek označil za hororový: “Píšu film o tom skandálu, jednám o tom s francouzským producentem. Moje postava se nebude jmenovat Harvey Weinstein, ale bude to hororový film se sexuálním agresorem a odehrává se to ve filmovém průmyslu.“

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Filmový producent Harvey Weinstein přichází na newyorskou policejní stanici.

Brian De Palma je žijící klasik, který stojí za nadčasovými díly jako Zjizvená tvář, Carrie, Neúplatní, Carlitova cesta a další. Podrobnosti o svém novém příběhu zatím nezveřejnil.

Již pár měsíců je známo, že se chystá i další film produkčních společností Annapurna a Plan B. Firmu Plan B vede herec Brad Pitt společně s partnery. Jejich příběh bude vyprávěn z pohledu reportérek New York Times, které rozjely Weinsteinovu kauzu. Obvinění proti producentovi byla zveřejněna už v říjnu 2017 a týkala se mnoha žen včetně slavných hereček. Desetiletí je měl obtěžovat a také nabízet v nejkřiklavějších případech peníze za mlčení. Weinsteinova kariéra se zhroutila, byl vyloučen ze všech možných spolků a jeho legendární filmová společnost šla ke dnu. Producent byl obviněn, ale zatím nebyl odsouzen.

Reklama

Výběr článků

Načítám