Hlavní obsah

Boskovice pojedenácté

Už pojedenácté se od 17. do 20. července uskuteční v jihomoravských Boskovicích festival pro židovskou čtvrť, který požádá Unijazz. Také letos se na něm objeví přední představitelé alternativní hudební a divadelní scény.

Foto: Jan Kaše

Místo, kde se nacházela hlavní brána raketové základny

Článek

Cílem pořadatelů však není soustředit na jedním místě co nejvíce hvězd: "Nesnažíme se festival nafouknout, uvedl Čestmír Huňát z Unijazzu, chceme aby si zachoval svůj charakter, aby lidé nepřijížděli jen za muzikou a divadly, ale aby také poznali město."

Přesto je mezi účinkujícími řada zajímavých jmen - zpěvačka Dagmar Andrtová, Jan Burian, Phil Schöenfelt se souborem Southern Cross ani Michal Prokop s Janem Hrubým a Lubošem Andrštem. Ze skupin přijedou kromě jiných Ta Jana z Velké Ohrady, Znouzectnost a rakousko britští Methylated Spirits.

Tradičně bohaté je zastoupení divadelních souborů, které lákají i úplně jinou skupinu diváků než kapely, zejména na hrad přicházejí i rodiče s dětmi. Po dlouhé době se v Boskovicích objeví na jednom festivalu dva nejpřednější tuzemské soubory pouličního divadla - Continuo a Kvelb. Na festivalu se představí také dva Japonci - loutkář Norijuki Sawa a tanečník Ryuzo Fukuhara, kterého doprovodí Tonton Macoutes s americkým freejazzovým kontrabasistou George Cremaschim.

Zlepšila se také spolupráce s městem, což potvrdil i referent pro styk s veřejností ing. Parma. "Poskytli jsme pořadatelům přímou dotaci 10 000 korun na propagaci, bezúplatně jsme jim poskytly prostory a plochy, kde se konají festivalové akce a odpustíme jim i poplatky ze vstupného."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám