Hlavní obsah

Bono Vox: Jsem šlechtic, ale neříkejte mi "sire"

DUBLIN

Frontman legendární irské kapely U2 a bojovník za lidská práva Bono Vox byl povýšen do šlechtického stavu. Řád britského impéria ve stupni rytíře-komandéra mu v Dublinu předal v zastoupení královny britský velvyslanec David Reddaway. Bono povýšení okomentoval tím, že si nepřeje být titulován jako "sir".

Článek

Reddaway ocenil Bonovu kampaň v boji proti chudobě a nemocem v Africe. Před vlastním aktem povýšení se jej ale s anglickým humorem zeptal, zda mu nevadí, že v současnosti již akt nezahrnuje pokleknutí a poklepání mečem na rameno.

"Ale prosím vás, já od vás neočekával, že pokleknete," trumfnul ho svým suchým humorem Bono.

Bona kritizovala část irských nacionalistických kruhů, že přijal britskou poctu. Avšak rodák z Dublinu, vlastním jménem Paul Hewson, to odmítl jako směšné s poukazem na v současnosti bezprecedentně dobré vztahy mezi Irskou republikou a Spojeným královstvím.

"Myslím si, že Velká Británie je velká," řekl Bono. "A Irové fandí britským fotbalovým týmům. A irské skupiny zpívají britské hity. A Irové mluví anglicky. A my také máme jednoho Angličana ve skupině," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Time: Osobnostmi roku Gatesovi a zpěvák Bono

Osobnostmi roku jsou podle amerického časopisu Time majitel společnosti Microsoft Bill Gates se svou manželkou Melindou a irský rockový zpěvák Bono. Oceněni...

Bono Vox vtipkuje: flirtuji i se svými dcerami

Ženatý frontman skupiny U2 Bono Vox se svěřil, že si velice rád povídá s krásnými ženami, fascinují ho a nemůže je prý přece nechat jen tak bez povšimnutí....

Výběr článků

Načítám