Hlavní obsah

Boney M přivezli do Břeclavi hudební nostalgii

Právo, Milan Vojtek
Břeclav

Písničky, které jako jedny z mála ze západní produkce pronikly bariérou železné opony, zazněly na otevřené scéně v Břeclavi. Hudba německé formace Boney M, která zejména v sedmdesátých a osmdesátých letech kralovala popové scéně, se v sobotu večer představila v obnovené sestavě.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Boney M na koncertě v Břeclavi.

Článek

Boney M přivedl do Břeclavi leader skupiny Bobby Farrell. Na postu zpěvaček ale místo trojice Marcia Barrett, Liz Mitchell, Maizie Williams byly nové zpěvačky Edna Proctor, Maureen Pengel a Jacqueline Jonkers.

Nové tváře ale přivezly staré známé hity. Od úvodních tónů ze skladby Night flight to Venus se na několik tisíc posluchačů valila hodinová směs hitů, které se zapsaly do povědomí již dvou generací. Kromě Boney M se návštěvníci mohli bavit ještě s předkapelou Abba Diamonds Revival a Petrem Rezkem se skupinou Centrum.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Boney M se i v nové formaci drží v duchu 70. - 80. let.

Historie Boney M se začala psát v roce 1975, kdy ji založil západoněmecký producent Frank Farian. Na vrcholu slávy byla v sedmdesátých a na počátku osmdesátých let. Vše začalo hitem "Baby Do You Wanna Bump?“, a už následující "Daddy Cool“ a remake skladby Bobbyho Hebba "Sunny“ drtily britskou TOP TEN.

Takových ataků na vrchol hitparádových žebříčků mají Boney M více. Celkem prodali 150 miliónů alb a získali 50 platinových, 42 zlatých a 50 stříbrných desek. Po rozpadu skupiny založil Bobby Farrell vlastní nové seskupení Boney M, se kterým momentálně putuje Evropou. Bobby Farrell zároveň připravuje sólové album. Skladbu "Bamboo Song“ představí letos v létě. 

Foto: Milan Vojtek, Právo

Frontman Boney M Bobby Farrell je stále při chuti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám