Hlavní obsah

Bondovskou píseň nazpívá Billie Eilish

Právo, jaš, ČTK

Mladá americká zpěvačka Billie Eilish nazpívá úvodní píseň k novému filmu o agentu Jamesi Bondovi nazvanému Není čas zemřít (No Time to Die). Umělkyně, která teprve minulý měsíc oslavila osmnácté narozeniny, se tak stane nejmladší interpretkou titulní skladby k této filmové sérii. Informoval o tom zpravodajský web BBC.

Foto: Lucie Levá

Billie Eilish loni v Praze představila především skladby ze své první desky.

Článek

Billie Eilish označila svůj úkol „za velkou výzvu“ a řekla, že možnost podílet se na filmu považuje za „bláznivou“. „James Bond je nejúžasnější filmová série, která kdy existovala. Ještě pořád jsem v šoku,“ řekla.

Titulní písně k posledním dvěma filmům o Bondovi, Skyfall od Adele a Writing on the Wall (z filmu Spectre) od Sama Smitha, získaly Oscary. Novou úvodní píseň Eilish složila se svým bratrem Finneasem O’Connellem, jejich debutové album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? si loni vysloužilo nominaci na hudební cenu Grammy. Podle deníku Právo to bylo nejlepší zahraniční album loňského roku.

Dosavadní tvorbu Eilish režisér nové bondovky Cary Joji Fukunaga označil za velmi dobrou. „Je několik vyvolených, kteří jsou vybráni, aby nahráli píseň k Bondovi. Jsem velkým fanouškem Billie a Finnease,“ řekl a dodal, že talentovaní umělci přinesou divákům svěží, novou perspektivu v písni, kterou si zapamatují i příští generace.

V roce 2019 na hudební scéně zaujali Vojtěch Dyk, Vladimír Mišík i Billie Eilish

Kultura

Autentická hvězda

Americká zpěvačka Billie Eilish, celým jménem Billie Eilish Pirate Baird O'Connellová, je jednou z největších hvězd současné světové hudební scény. Dokázala zaujmout svým dramatickým výrazem, barvou hlasu, osobitým přednesem, autentičností, temnými texty i životním příběhem. Své debutové album vydala loni na jaře a v dubnu se stala nejmladší sólovou interpretkou, která se v britském albovém žebříčku dostala na první příčku.

Rodačce z Los Angeles se rekordu podařilo dosáhnout ve věku sedmnáct let, tři měsíce a osmnáct dní. Předtím toto prvenství držela Joss Stone, která byla v době, kdy se dostala na vrchol britského žebříčku, o dva měsíce starší než Billie Eilish.

V minulosti písně k bondovkám nazpívali Paul McCartney, Shirley Basseyová, Duran Duran či Madonna. Dosud nejmladší interpretkou byla skotská zpěvačka Sheena Eastonová, které bylo 22 let, když v roce 1981 nazpívala úvodní skladbu k filmu Jen pro tvé oči (For your eyes only), v němž Bonda hrál Roger Moore.

10 akčních filmů, které vás vytrhnou z nudy všedního dne

Film

Daniel Craig naposledy

Snímek Není čas zemřít bude posledním, v němž Jamese Bonda ztvární herec Daniel Craig. Začne pohledem na agenta ve výslužbě, který si užívá klidný život na Jamajce. Jeho pohodový odpočinek však nebude mít dlouhého trvání.

Realizaci poznamenalo několik nepříjemností. Jeden z členů štábu utrpěl zranění při výbuchu během natáčení v britských studiích Pinewood Studios. Craig si zase během kaskadérského kousku na Jamajce zranil kotník a musel kvůli tomu podstoupit menší chirurgický zákrok.

V pořadí pětadvacátý film o agentovi 007 je ze všech nejdražší. Stál 250 milionů dolarů, to před přičtením propagačních nákladů. Jeho režisérem je Američan Cary Joji Fukunaga, který svůj post obsadil až loni na podzim, v době, kdy už byly přípravy v plném proudu. Film předtím neměl režiséra od srpna 2018, kdy Danny Boyle oznámil, že kvůli tvůrčím rozporům projekt opouští. Spolu s ním z příprav odstoupil také spoluscenárista John Hodge, který se s Boylem podílel už na kultovním Trainspottingu.

V dalších rolích se v nové bondovce představí Rami Malek, Ana de Arnas, Ralph Fiennes, Jeffrey Wright a další. Není čas zemřít bude mít premiéru 3. dubna 2020 v Británii, 8. dubna v USA a ve stejný den i v České republice.

Představitel Jamese Bonda upravil Aston Martin, v přihrádce najdete překvapení

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám