Hlavní obsah

Bobby McFerrin přijede s projektem Gimme5

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavný hudebník a zpěvák Bobby McFerrin opět navštíví Českou republiku. Tentokrát přijede americký vokální kouzelník se čtyřmi zpěváky v projektu Gimme5 do Prahy a do Brna.

Foto: Petr Horník, Právo

Bobby McFerrin

Článek

Bobby McFerrin, držitel deseti cen Grammy a jeden z nejoriginálnějších umělců současnosti, přijede 30. dubna 2019 do Prahy a 2. května do Brna, aby tu zazpíval se čtyřmi vokalisty z nového hudebního projektu Gimme 5.

„Koncerty, které vznikají přímo na pódiu a společně s publikem, taková jsou vystoupení Bobbyho McFerrina se čtveřicí doprovodných zpěváků a zpěvaček. Každé z nich je jiné, spontánní, tvořené momentální inspirací.

Desetinásobný vítěz Grammy a autor celkem 15 alb, prodaných ve více než 20 milionech kopií, představí spolu s a cappella souborem v České republice nový hudební projekt Gimme5,” láká na koncerty Zdena Selingerová.

Foto: Clours Of Ostrava

Bobby McFerrin

Zpěváci Joey Blake a David Worm vystoupili s Bobbym McFerrinem u nás už na dvou předchozích koncertech. Tentokrát se k nim přidají ještě zpěvačky Judi Vinar a Rhiannon. Všichni začali s Bobbym McFerrinem spolupracovat už v souboru Voicestra, který objížděl svět od konce 80. let.

Autor světoznámého hitu Don´t Worry Be Happy vždy svobodně improvizoval a propojoval světy klasiky, jazzu, soulu, world music a popu. Svým ohromným rozsahem a vynalézavostí fascinuje dodnes. Vstupenky jsou k dostání v síti ticketportal.cz.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám