Hlavní obsah

BMG vydají Issu, Vaňkovou i Balogovou, Savku pustí

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vydavatelství BMG, jež mělo do 20. září právo rozhodnout se, kterým z deseti finalistů soutěže Česko hledá SuperStar vydá album, by na trh vedle již vydané kolekce Spousta andělů vítězky Anety Langerové mělo vyslat desky Sámera Issy, Šárky Vaňkové a nově i Martiny Balogové. Řekl to šéf firmy Milan Herman.

Článek

"O desce samozřejmě mám představu, ale momentálně nemám v ruce žádné hudební materiály. Nemám konkrétní autory, producenty ano, ale neprozradím vám, o koho se jedná," sdělila Právu Balogová.

BMG mělo zájem i o album Tomáše Savky, ale ve středu odpoledne od toho ustoupilo. "Poslali jsme mu dopis, on se ale začal ústy manažera vyjadřovat, že s námi nechce dělat. Tak jsme se rozhodli nestát mu v cestě," řekl Herman.

"Deska je kompletně připravená, v nejbližší době se objeví singl," prozradil Tomáš Savka. Podle informací Práva ji vydá u společnost EMI.

Do konce roku by se měla objevit i kolekce Stanislava Dolinka. Ten Právu řekl: "Už mám část materiálu natočenou. Měl bych vydávat u nějaké velké firmy. Domluvil jsem se s Milanem Hermanem, že u něj vydávat nechci, protože oni budou prosazovat především Anetu a Sámera a já nechci hrát čtvrté housle."

Zájem i o ostatní finalisty

Michal Máka ze společnosti Warner Music, která spolu s dalšími čekala, jak výběr BMG dopadne, Právu řekl: "Mapujeme situaci, ale konkrétní jméno nemáme. Pokud někomu desku vydáme, pak rozhodně ne do konce roku."

Alan Piskač z Popron Music má mezi finalisty svého favorita. "Jednání zatím probíhají, a tak jméno nechci prozrazovat. Do konce roku bychom chtěli vydat singl a desku až na jaře. Chceme, aby ten člověk dostal šanci vystupovat nejdříve živě. Hodláme na něm pracovat naplno." Podle informací Práva by mělo jít o Petra Poláčka.

Marcel Vyšín ze společnosti Universal Music Právu sdělil: "Měli jsme v hledáčku Juliána Záhorovského, ale to zatím nedopadlo. Zájem byl i o Petru Páchovou, ovšem ta ještě není rozhodnutá, jestli chce být zpěvačka, herečka nebo baletka. Zatím počkáme. Do konce roku nikoho z finalistů nevydáme."

Společnost Sony Music/Bonton je ve specifickém postavení. Vzhledem k tomu, že se spojuje s BMG, o nikoho ze soutěžících neusiluje.

Reklama

Výběr článků

Načítám