Hlavní obsah

Bluesman Mayall přijede příští rok

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský klasik bluesové scény John Mayall vystoupí 2. března 2017 v rámci turné Livin´& Lovin´The Blues 2017 v pražském Divadle Archa.

Foto: John Steps/Archa

John Mayall

Článek

Mayall hraje blues více než půl století. V 60. letech dvacátého století začínal se skupinou John Mayall & the Bluesbreakers, kde spolupracoval i s Erikem Claptonem. Později žil v Americe a hrál s řadou bluesmanů a rockerů, ať už to byl Jon Hiseman ze skupiny Colloseum, nebo členové skupiny Canned Heat.

V poslední době vydal desky jako A Special Life v roce 2014 a Find a Way to Care v roce 2015. Letos vyšla i druhá část koncertního alba Live In 1967.

Find a Way to Care nahráli John Mayall a Eric Corne ve studiích House of Blues Studios v kalifornském Encinu. „Moc jsem na téhle desce chtěl, aby John hrál na klávesy. Je to jeden z nejlyričtějších, maximálně úsporných a nedoceněných hráčů na klávesy. Také jsme chtěli po úspěchu desky A Special Life malou změnu a dechová sekce v několika skladbách nového alba byla velice zábavným zpestřením. Jestliže minulé album bylo fantastické, tak tohle je dokonce ještě lepší,“ tvrdí Corne.

Mayall hraje samozřejmě nadále také na harmoniku a zpívá. Na posledním albu ho doprovázejí Rocky Athas (kytara), Greg Rzab (basová kytara) a Jay Davenport (bicí).

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám