Hlavní obsah

Blíží se další Velký knižní čtvrtek

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokračování Velkého knižního čtvrtka, akce, která dvakrát ročně přináší výběr knižních novinek, proběhne 17. března.

Foto: ČTK

Velký knižní čtvrtek bude 17. března.

Článek

Čtenáři se mohou těšit na nový román Kate Atkinsonové Bůh v troskách, novinku Simona Mawera Provazochodkyně z poválečné Anglie, román Abnousse Shalmani Chomejní nazvaný Sade a já či životopis Létala jsem za sluncem od Pauly McLainové o pilotce Beryl Markhamové.

Michael Žantovský přivádí na scénu agenta K. ve science fiction z blízké budoucnosti Ochlazení a americký spisovatel Robert Littellzase zase příběh Amatér, jenž se odehrává částečně i v totalitním Československu.

Alice Horáčková se v knize 7x ve vedlejší úloze vyptávala sourozenců výjimečných lidí (Ivan Havel, Helena Landovská a další), jaké to je, žít život ve vedlejší úloze. Tři současné ženy a tři příběhy o tom, jak nízké sebevědomí ovlivňuje život, popisuje ve své novince Sítě spisovatelka Petra Dvořáková. Výčet českých autorů uzavírá Aleš Palán, který v knize Ratajský les rozplétá příběh vraždy z padesátých let.

Žánr fantasy je zastoupen knihou Bena Aaronovitche Měsíc nad Soho. Ian Manook zavede čtenáře do cizokrajného prostředí současného Mongolska, kde svůj případ vyšetřuje rázný komisař Jerúldelger. Do nabídky patří i kniha Stopy v oblacích autora a běžce Richarda Askwitha.

Pro děti je připraven Čuníkův supertajný deník od Emera Stampa nebo Válka proti superkrávám od Audhild Solbergové, která byla vyhlášena nejlepší knihou roku 2014 podle deseti tisíc dětí hlasujících v soutěži norského knihkupeckého řetězce ARK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám