Hlavní obsah

Blind Boys Of Alabama večer vystoupí v Praze

Právo, jaš

Prahu čeká zajímavý hudební zážitek. Nevidomí američtí gospeloví zpěváci spojení ve skupině Blind Boys Of Alabama vystoupí večer v hudebním svatostánku, v pražské Lucerně.

Článek

Nositelé čtyř prestižních amerických hudebních cen Grammy, o nichž rovněž nevidomý zpěvák Stevie Wonder prohlásil, že nejsou tradiční, nýbrž představují tradici, spojují strhující gospel s tradičním blues, současným rockovým písničkářstvím, jazzem i soulem. Jejich osobitá interpretace skladeb Erica Claptona, Toma Waitse či Boba Dylana nemá v současném hudebním světě obdoby.

Mnohdy již sedmdesátiletí, nicméně nadmíru výteční zpěváci považují každý společný koncert za způsob, jak se pomocí zpěvu přiblížit Bohu. Už jen kvůli tomu neváhají publikum naprosto strhnout a navíc ještě pohovoří o náboženském aspektu svého koncertování, aby vysvětlili, co je tak intenzívně nabíjí. „Všechna hudba vzešla z gospelu. Tehdy v nebeském sboru zpíval dokonce i Ďábel, než ho Bůh vyhnal“, vysvětluje zakládající člen skupiny Clarence Fountain.

Poprvé se Blind Boys of Alabama objevili v České republice na festivalu Music In The Park před dvěma lety a jejich vystoupení vzbudilo pozitivní reakce kritiků i diváků. V pražské Lucerně vystoupí ve složení: Ben Moore, Jimmy Carter a Bishop Billy Bowers – zpěv, Joey Williams a Caleb Butler - kytary, Eric McKinnie - bicí a Tracy Pierce - baskytara. Vstupenky na koncert stojí od 490 do 1590,- Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám