Hlavní obsah

Black Sabbath kvůli rakovině kytaristy nepřijedou

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Jarní turné skupiny Black Sabbath se neuskuteční. Padne tak i koncert v pražské 02 Areně, který se měl konat 6. června. Důvodem jsou vážné zdravotní problémy kytaristy Tonyho Iommiho, který se musí podrobit chemoterapii. Místo toho vystoupí jen zpěvák skupiny s projektem Ozzy & Friends.

Článek

Management skupiny uvedl, že se letos uskuteční jen jediné vystoupení legendární birminghamské čtveřice. Zahraje 10. června na festivalu Download ve Velké Británii. Kytarista Tony Iommi si kvůli svému vážnému zdravotnímu stavu nemůže dovolit opustit mateřské ostrovy. Lékaři zjistili, že má rakovinu lymfatické tkáně a musí se podrobit chemoterapii.

Doposud se uvádělo, že má lymfom v raném stádiu, nebylo ale uvedeno, který typ.

Na většině zbylých naplánovaných zastávek turné se představí narychlo sestavený projekt Ozzy & Friends, ve kterém je kromě zpěváka skupiny ještě baskytarista Geezer Butler a bývalý člen Ozzyho doprovodné kapely, kytarista Zakk Wilde.

Zřejmě nevystoupí ani bubeník Bill Ward, který byl nespokojen se smlouvou na novou desku, v jejíž přípravě skupina pokračuje. Kapelu však neopouští a plánuje, že na ní bude hrát. Má se jednat o první desku v klasickém složení od Never Say Die z roku 1978.

Vstupenky na koncert zůstávají v platnosti, ale lze je vrátit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám