Hlavní obsah

Baskytaristka Melissa Auf Der Maur působí křehce, ale hraje tvrdě

Novinky, Stanislav Dvořák

Pozoruhodný alternativní rock z Kanady přiveze do pražského Lucerna Music Baru 5. prosince Melissa Auf Der Maur. Baskytaristka, která prošla řadou slavných skupin (Hole, Smashing Pumpkins), před šesti lety vyrazila na sólovou dráhu.

Článek

Melissa Auf Der Maur původně studovala fotografii a v oboru dosáhla i jistých úspěchů, když jí v roce 1994 definitivně vtáhla hudba. Stala se členkou skupiny Hole, kterou založila vdova po Kurtu Cobainovi Courtney Love.

Spolupracovala ale i s dalšími známými jmény, ať už to byli Smashing Pumpkins, Rick Ocasek (skupina The Cars), Rufus Wainwright či Ryan Adams. Do roku 2004 sbírala zkušenosti a pak už vsadila na vlastní muziku v podobě sólo debutu Auf Der Maur. Letos vydala druhé album pod svým jménem - Out of Our Minds.

Na něm servíruje suverénně zpracovaný ponurý alternativní rock, složitější po rytmické i melodické stránce. Nalezneme na něm art-rockové spády, keltskou romantiku i blacksabbatovské pohřební riffy. Tato slavná britská metalová parta na ní měla velký vliv. Dokazuje to i fakt, že Melissa nedávno účinkovala v revivalu Black Sabbath nazvaném Hand of Doom, kde si vyzkoušela, jaké je to být Ozzym.

Vstupenky na koncert jsou k dostání v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal  za 500,- Kč + poplatky.

Reklama

Výběr článků

Načítám