Hlavní obsah

Bardem si zahraje drogového krále Escobara

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělský herec Javier Bardem si zahraje jednoho z nejslavnějších mafiósů v dějinách, kolumbijského drogového krále Pabla Escobara. Ten dlouhá léta terorizoval svou zemi, až ho nakonec společnými silami zlikvidovali drsní hoši z USA a kolumbijská policie.

Článek

Producent Bob Yari svůj vysněný projekt připravuje už pět let a teď by se konečně mělo točit. Proti Bardemovi v roli Escobara postaví Christiana Balea jako velitele Delta Force Steva Jocobyho. Režie se ujme Joe Carnahan.

Příběh vychází z knihy Marka Bowdena nazvané Killing Pablo: The Hunt fot the World´s Greatest Outlaw. Sleduje život narkobarona, který začínal své obchody s bílým práškem před více než třiceti lety a jeho moc postupně prorůstala do politiky. V roce 1992 se kolumbijské ozbrojené složky spojily s americkými, aby narkobarona zlikvidovali. Podařilo se jim to za rok.

V kinech asi bude poněkud přeescobarováno, protože se současně mluví o jiném filmu se stejným tématem, nazvaném jednoduše Escobar. Režírovat ho má Andrzej Bartkowiak a scénář psali Greg Mellott a Richard Rionda del Castro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám