Hlavní obsah

Bára Poláková zve na Mezi ploty, festival bude i pro děti

Novinky, Stanislav Dvořák

Pražský hudební festival Mezi ploty chce nabízet program celým rodinám, a tak přichystal na 25. a 26. května spoustu lákadel pro dětské návštěvníky. Koná se v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice.

Mezi ploty

 
Článek

Rodinná zóna nabízí pohádky, divadlo, muziku, zábavu a hry. Dětem zahraje mimo jiné Bejbypanková skupina Kašpárek v rohlíku, ve které letos uvidíme členy populárního divadla Vosto5.

„Po tom, co si s dítky poslechnete ještě koncert Sto zvířat dětem, populární youtuberku Mínu nebo třeba Dádu Patrasovou, můžete zamířit za loutkami a vůbec za divadlem. Na festival totiž přijedou rodinám zahrát soubory, co nejsou jen tak ledajaké. Třeba Studio Ypsilon, Naivní divadlo, HaDivadlo či Divadlo Continuo, které se blýskne autorskou loutkovou pohádkou inspirovanou magickými příběhy ze všech koutů světa,“ uvedla za pořadatele Michaela Šandová.

Foto: Petr Kurečka

Barbora Poláková

Studio Damúza zahraje loutkovou pohádku a taky si s ním všichni mohou vyzkoušet, jak se dřevěný herec vede. Chystají se workshopy s origami, výrobou loutek a žonglováním nebo seminář bicích nástrojů. Děti si zařádí v indiánském tábořišti, mohou dovádět s bublinami, jezdit na skateboardu a tak dále a tak podobně. Větší děti mohou zkusit digitální DJing.

Foto: Mezi ploty

Festival Mezi ploty

„V Rodinné zóně se navíc objeví i psychologové, s nimiž si může bez obav popovídat každý, kdo má pocit, že mu výchova dětí nebo rodinné trable poněkud přerůstají přes hlavu,“ doplnila Šandová.

V dalších zónách vystoupí kupříkladu Pokáč, Marta Jandová, Lake Malawi, Květy, Mucha, Katarzia, Klara & The Pop, Zrní, N.O.H.A., Xindl X, Rybičky 48, Mňága a Žďorp, Vypsaná fiXa, PSH. Celkem je na programu 160 hudebních a divadelních souborů na 14 scénách. Kompletní program je na www.meziploty.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám