Hlavní obsah

Aukční den s uměním na pražském Žofíně

Právo, Peter Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli se na pražském Žofíně uskuteční již tradiční Aukční den, který pořádá Galerie Kodl a Vltavín. Sběratelům bude k prodeji nabídnuto 463 uměleckých děl s celkovou vyvolávací cenou přes 70 miliónů Kč.

Foto: ČTK

Martin Kodl představil 22. listopadu v Praze obraz Zátiší s dýmkou (na snímku) od Emila Filly, který je součástí kolekce děl zakladatelů českého moderního umění určených pro aukci 27. listopadu na Žofíně. Pořádají aukční síně Vltavín a Galerie Kodl.

Článek

O největší cenové překvapení se může postarat obraz českého surrealisty Jindřicha Štyrského Černý pierot, který pochází z pozůstalosti výtvarnice Toyen. Dražební souboj tu startuje na částce 8,8 miliónu. Zatím nejdražší Štyrský se vydražil před dvěma roky za 11 miliónů Kč, takže by v neděli při větším zájmu investorů mohl padnout nový rekord.

Foto: ČTK

Zátiší s dýmkou od Emila Filly

K atrakcím už tradičního Aukčního dne patří také Zátiší s dýmkou od Emila Filly nabízené za 7,5 miliónu, Prodavačka výšivek od Josefa Čapka za 5,8 miliónu nebo nostalgický pohled na potemnělou Prahu od Jakuba Schikanedera za 2,4 miliónu korun.

Reklama

Související články

První aukci kraloval Štyrský

První podzimní pražské aukci výtvarného umění, kterou pořádala česká pobočka Dorothea, kraloval Jindřich Štyrský, jehož obraz Sněhulák a kominík se vydražil za...

Výběr článků

Načítám