Hlavní obsah

"Arnie" se vrací k filmu, zahraje sám sebe

Novinky, Stanislav Dvořák

Kalifornský guvernér a bývalý král akčních snímků Arnold Schwarzenegger se s Hollywoodem ani po šedesátce nedokáže úplně rozloučit. V akčním filmu The Expendables ztvární sám sebe.

Foto: Kimberly White, Reuters

Arnold Schwarzenegger

Článek

Ve filmu hraje i Schwarzeneggerův bývalý hlavní konkurent Sylvester Stallone, který je současně i režisérem. Půjde o to, že skupina drsných zabijáků dostane za úkol svrhnout nejmenovaného jihoamerického diktátora. 

Sestavu tvoří Jet Li, Eric Roberts, Mickey Rourke, Jason Statham, Forest Whitaker a Stallone si dokonce vzpomněl i na mimořádně béčkového herce známého z krváků osmdesátých a devadesátých let Dolpha Lundgrena.

Schwarzeneggerova role bude menší, ukáže se jako guvernér ve scéně natáčené v Los Angeles. Čas od času se takto připomíná divákům, udělal to např. před šesti lety ve filmu Vítejte v džungli (2003) a poté v Cestě kolem světa za 80 dní (2004).

Jednašedesátiletý Schwarzenegger se naopak vůbec neobjeví ve čtvrtém díle Terminátora, ačkoliv je sláva filmu spojena hlavně s jeho jménem. V roli Johna Connora se představí herec Christian Bale a druhou nejznámější postavu Kyla Reese, který se objevil už v prvním díle, hraje Anton Yelchin. V dalších rolích se objeví Sam Worthington, Moon Bloodgood, Bryce Dallas Howard či Chris Browning.

Nejdříve se mluvilo o tom, že ve filmu dostane alespoň malou čestnou roli, ale i z toho sešlo. Do českých kin má film vstoupit letos v červenci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám