Hlavní obsah

Apollo 440 slibují účastníkům Colours of Ostrava koncert ve stylu party

Novinky, Alex Švamberk
Ostrava

Festival Colours of Ostrava vstoupil do druhé poloviny. V sobotu se diváci mohou těšit na největší hvězdu jubilejního ročníku z oblasti world music, kterou je Salif Keita. Vystoupí také britští The Horrors a Apollo 440, spojující taneční elektroniku s rockem. Lidem slíbili, že jejich koncert bude jako party.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Skupina Apollo 440

Článek

„Kapely včera byly dobré, viděli jsme Blackfield, ale byly vážné a pochmurné. Dnes to bude party,“ slíbili členové Apollo 440 v poledne. A dodali, že se pokusí překonat v noční pařbě i Public Image Limited, kteří v noci ze čtvrtka na pátek skončili s popíjením až v pět ráno na naléhání řidičů, kteří je měli odvézt. „Budeme pařit nejméně do půl šesté,“ prohlásili svorně.

Kapela se dala dohromady po pauze. Tomu odpovídá i repertoár. „Hrajeme hodně starých věcí, máme tři nebo čtyři nové, ale ostatní jsou staré. Zahrajeme všechny hity, takže si to lidi užijí,“ prozradili.

Posluchači se nemusejí ani obávat, že by staré skladby neměly původní zvuk, protože nástroje prodělaly za dvacet let prudký vývoj. „Všechny původní zvuky, které jsme používali v devadesátých letech, ale máme v noteboocích, takže místo pěti zařízení máme jedno a menší. Vyhodili jsme, co nepotřebujeme.“

Skupina také prozradila, že návrat není jen vzpomínkou na minulost, ale že chystá nové album.

Jen na jediné nedokáže stále odpovědět – kam patří stylově. "Jestli děláme rock s tanečním groovem nebo jsme taneční kapela s rockovými prvky, to je otázka, s níž se potýkáme už dvacet let."

Reklama

Výběr článků

Načítám