Hlavní obsah

Anna K, Marek Ztracený: Vymyslíme i nějaký duet

Právo, Šárka Hellerová, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Anna K vyrazí s objevem loňského roku Markem Ztraceným na společné turné. Zatímco ona se konečně dočká dvakrát odložené série koncertů ke svému předloňskému Best Of albu, Ztracený se připravuje na své první velké turné.

Článek

Co vás dovedlo ke společnému koncertování?

Ztracený: Z mého pohledu je to další krok v tom, co dělám. Všechno bylo jak mělo, mé písničky se hrály v médiích, deska se prodávala a pak jsem postavil kapelu. Záhy přišel nápad vyrazit na koncerty s Annou K, která má pověst živelné a dobré koncertní zpěvačky. Potkali jsme se v projektu Allstars, v němž jsme zpívali spolu s dalšími písničku. Pak už to bylo víceméně rychlé.

Kdy jste Marka Ztraceného objevila vy?

Anna K: Měla jsem v posledních měsících vážné zdravotní komplikace a je jasné, že pro mě bylo důležitější zbavit se jich, ne sledovat dění na hudební scéně. Proto jsem se s Markem setkala teprve ve chvíli, kdy mě jeho management oslovil s tím, jestli bychom ho nevzali na Best Of Tour. Dostala jsem jeho desku, zjistila jsem, že písničku Ztrácíš samozřejmě znám, protože jsem ji už předtím slyšela v rádiu, a po dvou dnech, které jsem si vzala na rozmyšlenou, jsem se společným turné souhlasila.

Z Markovy hudby jde totiž velmi dobrá energie, hrají s ním dobří muzikanti a on sám je talentovaný kluk, žádná uměle vytvořená hvězda. Navíc je mi sympatické, že si zvolil cestu živého hraní, přestože už získal a získá různé hudební ceny a mohl by to dál zkusit pouze přes média. Je to ten nejpřirozenější a nejpoctivější přístup.

Jak jste říkala, vaše Best Of Tour bylo odloženo. Důvodem byly zdravotní komplikace, které jste měla po onemocnění imunitního systému. Už jste v pořádku?

Anna K: Turné bylo odloženo dokonce dvakrát. Všechno špatné bylo ale určitě k něčemu dobré. Už zase zkoušíme, strašně se na koncerty těšíme a za sebe mám pocit, že mě teď jen tak něco neskolí. Ano, už jsem v pořádku.

Marku, sledoval jste kariéru Anny K?

Ztracený: Každý, kdo sledoval hudbu v rádiích, musel její písničky znát. Já to měl podobně.

Zpíval jste někdy někde nějakou její skladbu?

Ztracený: Nezpíval, ale asi máme rádi podobnou poetiku. Já mám v repertoáru píseň Pohádky a ona zase Pohádka. Možná právě tohle předurčilo naše spojení…

Říkali jste, že jste se setkali při nahrávání písničky Ty jsi jako já projektu českých zpěváků Allstars. Výtěžek z něho půjde na fond Veselý senior pro zlepšení situace v LDN. Co pro vás bylo na té práci zajímavé?

Ztracený: Pro mě to byla první možnost zúčastnit se nějakého charitativního projektu. Bral jsem jako čest, když mi někdo zavolal a požádal mě, abych v té skladbě zpíval a věnoval na desku jednu svou písničku. Jde konkrétně o Pohádky.

Anna K: Já se zúčastnila už spousty charitativních akcí. Musím si je už pečlivě vybírat, protože mi neustále někdo volá, abych podpořila to či ono. Kdybych ale všechny nabídky akceptovala, nedělala bych v podstatě nic jiného. Ráda využívám svůj obličej k propagaci smysluplných věcí, na něž mi přijde důležité upozornit.

Dělám například s Nadací Terezy Maxové, která pomáhá kojeneckým ústavům. Účastním se různých akcí pro zvířata, jsem taková zvířecí máma. Bojuji proti dálnici D3 v Posázaví, organizovala jsem celý koncert proti její stavbě, sama jsem na něj po večerech lepila plakáty. Pokud jde o Allstars, oslovil mě René Hnilička z Óčka. Vzniklo to na popud článků, v nichž se psalo o tom, jak je to v léčebnách pro dlouhodobě nemocné otřesné.

Sledujete, jak akce, na kterých jste se podílela, dopadají?

Anna K: Sleduju to až do konce, hlídám si, kam vybrané peníze putují. V rámci našeho turné poběží na internetovém serveru aukro.cz charitativní aukce, z níž výtěžek půjde pro kojenecké ústavy. Zaangažovali jsme do toho i Marka. Budeme dražit pár zajímavých předmětů.

Marek například nabízí společnou večeři, snad z něho dostanu i tu jeho černo-fialovou kravatu. Já budu dražit kytaru, mikrofon, na který jsem zpívala celé turné k albu Večernice, fotku, kterou jsem sama vytvořila, a další věci. Na koncertech budu o aukci mluvit a ona pak proběhne na internetu.

Vystoupíte na turné i společně?

Ztracený: Těžko říct, ale není to špatný nápad.

Anna K: Myslím, že v rámci zkoušení a poznávání něco vymyslíme. Marek má v sobě strašný přetlak energie, což mám ráda.

Marku, pro vás to bude první velké turné. Co od něho očekáváte?

Ztracený: Jsem snílek. Strašně se na něj těším, velmi to s kapelou řešíme a možná trochu naivně doufáme, že na koncertech bude atmosféra jako třeba ve Wembley a že si to lidi budou pamatovat.

Aukro Best Of Tour Anna K 2009

4. 3. Ostrava

4. 3. Ostrava 6. 3. Zlín

4. 3. Ostrava 6. 3. Zlín 7. 3. Havlíčkův Brod

4. 3. Ostrava 6. 3. Zlín 7. 3. Havlíčkův Brod 12. 3. Brno

4. 3. Ostrava 6. 3. Zlín 7. 3. Havlíčkův Brod 12. 3. Brno 13. 3. Uherské Hradiště

4. 3. Ostrava 6. 3. Zlín 7. 3. Havlíčkův Brod 12. 3. Brno 13. 3. Uherské Hradiště 18. 3. Plzeň

4. 3. Ostrava 6. 3. Zlín 7. 3. Havlíčkův Brod 12. 3. Brno 13. 3. Uherské Hradiště 18. 3. Plzeň 20. 3. Zábřeh

4. 3. Ostrava 6. 3. Zlín 7. 3. Havlíčkův Brod 12. 3. Brno 13. 3. Uherské Hradiště 18. 3. Plzeň 20. 3. Zábřeh 21. 3. Pardubice

4. 3. Ostrava 6. 3. Zlín 7. 3. Havlíčkův Brod 12. 3. Brno 13. 3. Uherské Hradiště 18. 3. Plzeň 20. 3. Zábřeh 21. 3. Pardubice 25. 3. Praha

4. 3. Ostrava 6. 3. Zlín 7. 3. Havlíčkův Brod 12. 3. Brno 13. 3. Uherské Hradiště 18. 3. Plzeň 20. 3. Zábřeh 21. 3. Pardubice 25. 3. Praha 4. 4. Velké Meziříčí

4. 3. Ostrava 6. 3. Zlín 7. 3. Havlíčkův Brod 12. 3. Brno 13. 3. Uherské Hradiště 18. 3. Plzeň 20. 3. Zábřeh 21. 3. Pardubice 25. 3. Praha 4. 4. Velké Meziříčí 9. 4. Trutnov

18. 4. Jablonec

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám