Hlavní obsah

Angelina a Brad mají problém. Jejich drama vyvolává i posměch

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Převážně vlažné reakce nebo i výsměch vzbudilo v anglicky psaných recenzích nové romantické drama Angeliny Jolie a Brad Pitta By The Sea.

Foto: CinemArt

Angelina Jolie ve filmu By the Sea (U moře)

Článek

Jedná se romantický příběh, který napsala sama Angelina Jolie. Upozornila ale, že není o ní, přestože v něm hraje se svým skutečným manželem. Hlavní postavy jsou stárnoucí američtí manželé, kteří v 70. letech na dovolené zachraňují své rozpadající se štěstí.

Známé americké magazíny jako Variety a Hollywood Reporter se shodují, že je to především velká nuda.

„Nevzruší to ani srdce, ani mozek,“ míní Variety. Hollywood Reporter film označuje za „dramaticky plochý a moc dlouhý“.

Drama za každou cenu

Další píšou, že film asi přitáhne pozornost, ale kvůli přítomnosti velkých hvězd, ne kvůli filmu samotnému.

Foto: Reuters

Americká herečka Angelina Jolieová.

Manželé se naposledy objevili společně ve filmu Pan a paní Smithovi. Angelina Jolie se od té doby snaží profilovat i jako scenáristka a režisérka a někdy se jí docela daří. Jak připomínají další kritiky, je sice oddána vážným tématům a nejedná se o tupou komerci, jenže natáčí tak přehnaným stylem, že to někomu může připadat i směšné.

Například The Wrap uvádí, že jde o „uspávající drama, které balancuje na hranici parodie“. I když to podle serveru reputaci Angeliny Jolie jako filmařky úplně nezničí, rozhodně jí to nepomůže.

Film bude uveden v ČR 19. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám