Hlavní obsah

Amy Winehousová, Jennifer Hudsonová, Akon i Usher uctí superalbem Quincyho Jonese

Novinky, Stanislav Dvořák

K poctě legendárního muzikanta a producenta Quincyho Jonese se spojily světové hudební hvězdy jako Amy Winehousová, Jennifer Hudsonová, Usher, Akon, Jermaine Dupri či Jamie Foxx.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Zpěvačka Amy Winehousová

Článek

Výsledkem práce All-Star projektu má být listopadové vydání desky, která se jmenuje Q: Soul Bossa Nostra. Název je narážkou na instrumentální skladbu Soul Bossa Nova z šedesátých let, která je známá dodnes mimo jiné i díky tomu, že zazněla v úspěšné komedii Austin Powers.

Deska bude kromě ní obsahovat i další díla z katalogu Quincyho Jonese v modernějším pojetí jako Strawberry Letter 23, You Put a Move on My Heart a The Secret Garden.

Quincy Jones se stal už za svého života legendou, ovlivnil tři generace umělců od padesátých let až po současnost, složil a produkoval desítky hitů a hlavně je mužem, který v roli producenta "stvořil" největší popovou hvězdu světa - Michaela Jacksona.

"Jsem poctěn, že se všichni chtěli zúčastnit oslavy těch písniček. Každý si ji upravil po svém a udělali skvělou práci," uvedl Jones v tiskové zprávě.

Amy Winehousová se rozhodla předělat jeden z jeho nejstarších hitů, It's My Party z roku 1963. Jones už ho slyšel a na serveru Rollingstone nešetří chválou: "Její talent je nesporný, ohromil mě její hlas i její obrovské znalosti a úcta k hudební historii."

Reklama

Výběr článků

Načítám