Hlavní obsah

Amy Winehousová brzy vydá třetí album

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská zpěvačka Amy Winehousová se podle všeho vzpamatovala ze svých alkoholických a drogových dobrodružství a zase pracuje ve studiu. Její řadové album by mělo vyjít příští rok na labelu Island.

Článek

"Slyšel jsem pár demo nahrávek, které mě absolutně uzemnily," řekl jeden z šéfů studia Island Darcus Beese, "doufejme, že album budeme mít příští rok."

Zpěvačka podle něj pracuje s obrovským nasazením a energií. Její poslední dílo, album Back To Black, vyšlo už v roce 2006. Stalo se tehdy hitem pro kritiky i pro masové posluchače, což není v hudbě častý jev. Získalo řadu cen včetně pěti Grammy.

Podle mnohých geniální mladá zpěvačka, jež na svých nahrávkách vytváří spojnici mezi jazzem 30. let, dřevním R a moderní elektronikou, se však neustále potýká s alkoholem a drogami a je postrachem pořadatelů. Přestože má vždy vyprodáno, spolupráce s ní je prý hrozná, někdy přijde na koncert opilá, jindy na něj úplně zapomene.

Své stylové a autenticky posmutnělé písně piluje ve spolupráci s producentem Salaamem Remim. Ten říkal médiím už minulý rok, že mají hotové čtyři písně.

Winehousová by se brzy měla také objevit v televizi BBC jako "pomocná" zpěvačka své kmotřenky Dionne v rámci zábavného pořadu Strictly Come Dancing. Dionne je pouhých 13 let a už nahrála album.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám