Hlavní obsah

Američtí herci se bouří, chtějí zpět režiséra vyhozeného za vtipy na internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavní herci Chris Pratt, Vin Diesel či Zoe Saldanaová protestují proti vyhození režiséra Jamese Gunna, který měl točit další pokračování Strážců galaxie. Nejen jim připadá oficiální zdůvodnění studia Disney nesmyslné. Gunn byl propuštěn za několik let staré vtipy na internetu.

Foto: Profimedia.cz

Vin Diesel

Článek

Filmové hvězdy napsaly otevřený dopis studiu Disney, aby jim oblíbeného režiséra vrátilo.

„Plně podporujeme Jamese Gunna. Byli jsme všichni šokováni jeho zbrklým propuštěním minulý týden a úmyslně jsme deset dní počkali s odpovědí, abychom mohli přemýšlet, modlit se, poslouchat i diskutovat. Podpořil nás i příval podpory od fanoušků a od lidí z médií, kteří si přejí, aby byl James navrácen na místo režiséra třetího dílu,“ píšou herci.

Foto: Universal

Chris Pratt

„Přestože nepodporuju roky staré nevhodné vtipy Jamese Gunna, je to dobrý člověk. Já osobně bych ho moc rád viděl zpět jako režiséra třetího dílu,“ uvedl Chris Pratt.

Gunn psal před lety na internet vtipy o pedofilii a znásilnění. Podle tvrzení studia jsou jeho staré výroky neobhajitelné. „Urážlivé názory a prohlášení objevená na Jamesově Twitteru jsou neobhajitelná a nejsou v souladu s hodnotami našeho studia. Ukončili jsme s ním pracovní vztah,” sdělil CNN minulý týden šéf The Walt Disney Studios Alan Horn.

Foto: CinemArt

Zoe Saldanaová

„Mnoho lidí, kteří sledovali mou kariéru, ví, že když jsem začínal, viděl jsem se jako provokatér, dělal jsem filmy a říkal vtipy, které byly urážlivé a tabu. Jak už jsem na veřejnosti mnohokrát říkal, vyvinul jsem se jako člověk a stejně i moje práce a humor,“ vysvětlil James Gunn. „Dny, kdy jsem něco říkal jen proto, že je to šokující, a snažil se vyvolat reakci, jsou pryč.“

Foto: Profimedia.cz

James Gunn byl vyhozen kvůli nevhodným vtípkům.

Tweety z roku 2009 až 2010 začal podle serveru Polygon vytahovat pravicový aktivista, příznivec Donalda Trumpa a konspiračních teorií Mike Cernovich. Ten také v minulosti podporoval teorii, že bývalá kandidátka na prezidentku USA Hillary Clintonová řídila skupinu pedofilů ve washingtonské pizzerii.

Reklama

Výběr článků

Načítám