Hlavní obsah

Americké gotiky Faith And The Muse ovlivnila japonská kultura

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přední představitelé americké scény gotického rocku Faith And The Muse vystoupí v pátek v pražském klubu Exit Chmelnice. Skupina se do Prahy vrací po 16 letech.

Článek

Jádro skupiny tvoří dva veteráni postpunkové scény - zpěvačka a hudebnice Monica Richardsová a zpěvák a kytarista kultovních souborů Christian Death a Sex Gang Children William Faith. Dohromady se skupina dala v roce 1993 a obohatila žánr o nové přístupy, což ukázalo už debutové album Elyria z roku 1994, které skupina v témže roce představila v pražském Bunkru.

Někdy dva hlavní protagonisté hráli s dalšími muzikanty, jindy vstupovali jen jako akustické duo či využili v aranžmá písní smyčce, které využívají i na současném turné. Temné kytarové stěny tak dostaly potřebný kontrast. Další dimenzi jim dodaly texty ovlivněné keltskou mytologií, jež se výrazně projevila už na druhém albu Annwyn, Beneath the Waves z roku 1996.

Album The Burnig Season z roku 2003 pak nabízí modernější méně vznosný sound a více údernosti. Smyčců a piana se duo nevzdalo, navíc začalo čerpat i world music. Poslední album Ankoku butoh je ovlivněné japonskou kulturou, zejména moderním tancem butó.

Duo na svých koncertech často využívá hostující hudebníky. Na aktuálním turné je jich většina z deathrockových Christ vs.Warhol, kteří vystoupí právě před Faith And The Muse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám