Hlavní obsah

Album U2 některé posluchače zaskočilo. Ptají se, co je to za kapelu

Právo, Jaroslav Špulák

Irská skupina U2 vydala v úterý 9. září nové album Songs of Innocence. Nabídla ho zdarma k poslechu mimo jiné uživatelům serveru iTunes. Ne všichni z toho ale byli nadšení a ne všichni skupinu U2 znají.

Foto: Universal Music - Paolo Pellegrin

Songs of Innocence je třinácté studiové album U2.

Článek

Jenom ve Spojených státech je 500 miliónů uživatelů iTunes. Ti všichni měli možnost si nahrávku bezplatně poslechnout. Podle představitelů serveru byly ale některé reakce překvapivé. Našli se i hudební fanoušci, kteří kapelu neznají.

Na stránkách společnosti se objevilo mnoho komentářů a otázek. Nejčastěji neinformovaní klienti iTunes psali: „Kdo jsou, sakra, U2 a co dělají v mém telefonu?“

Připomeňme, že irské rockové kvarteto prodalo dosud celosvětově více než 150 miliónů alb, na kontě má dvaadvacet cen Grammy a v roce 2005 bylo uvedeno do Rock and Roll Hall of Fame.

Zpěvák kapely Bono Vox přitom kuje železo, dokud je žhavé. Několik hodin po vydání alba poslal fanouškům vzkaz, v němž dal najevo, že již vzniká nová nahrávka. „Jestli se vám líbí Songs of Innocence, počkejte na Songs of Experience,“ napsal. „Vyjde zanedlouho.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám