Hlavní obsah

Afro s karibským nádechem přivezou The Creole Choir of Cuba

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Colours of Ostrava (12. – 15. července) přibyli další představitelé world music - The Creole Choir of Cuba. Desetičlenný sbor tvoří členové haitské komunity z Kuby a je poslední zahraniční kapelou potvrzenou na letošní ročník festivalu.

Foto: ColoursofOstrava

The Creole Choir of Cuba

Článek

The Creole Choir of Cuba vycházejí z afrických rytmů, přibližují se však i americkému gospelu a někdy přidávají prvky latino-jazzu. Dali se dohromady v devadesátých letech, kdy na Kubě nastala velká bída po rozpadu východního bloku a ukončení sovětské podpory.

Potomci haitských otroků se tehdy symbolicky vrátili k dávným lamentacím svých předků, v hudbě hledali útěchu a nastudovali texty o otroctví, povstáních a touze po lepším životě. V Camagüey, kde vznikli, se jim také říká Grupo Vocal Desandann (desandann = potomek).

V Ostravě celkem vystoupí okolo stovky interpretů a skupin, z toho je 43 zahraničních. Mezi největší hvězdy lze počítat Björk, Alanis Morissette, Bobby McFerrina, ZAZ, The Flaming Lips, Animal Collective či Rufuse Wainwrighta.

K tomu přičtěme řadu doprovodných programů – divadelních představení, projekcí filmů, diskusí, workshopů či výtvarných performance – na celkem deseti venkovních i vnitřních scénách v unikátním areálu bývalých železáren, hutí a dolů v Dolní oblasti Vítkovice.

Čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava se prodávají za 1890 Kč v síti Ticketpro a na e-shopu na http://eshop.colours.cz. Cena platí pro dalších 6000 ks nebo do 30. června 2012. Od 16. dubna je v prodeji limitovaná edice jednodenních vstupenek na všechny 4 dny. Cena na jeden den je 1100 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám