Hlavní obsah

Aerosmith připravují desku, prý je inspirují White Stripes

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rockové ikony Aerosmith ohlásily, že ještě letos vydají novou desku, natáčet začnou na jaře. Steven "velká pusa" Tyler se nechal slyšet, že bude trochu jako White Stripes a trochu jako Sheryl Crow.

Článek

Steven Tyler má opravdu nečekané inspirační zdroje. Aerosmith se White Stripes moc nepodobají a jejich poslední bluesrocková deska Honkin´ on Bobo je z úplně jiného světa. Snad by se dala najít nějaká spojitost s jejich tvrdšími alby ze sedmdesátých let, ale jen hodně vzdálená. A Sheryl Crow? Nezbývá, než se nechat překvapit.

"Bude se vám zdát, že už jste to někdy slyšeli, ale neslyšeli," ujišťuje Tyler. V nejbližších dnech ale skupina do studia nezamíří, pokračuje totiž v úspěšném prodlouženém turné po USA, na kterém je doprovází jejich starý kamarád, rockový krasavec Lenny Kravitz (zpíval s nimi před lety i na některých deskách). Do ČR však kapela určitě nezamíří.

Kytarista Joe Perry dodal, že Aerosmith teď znovu upevňují své postavení jako rocková kapela - to se tak trochu zakalilo, když nahrávali své sladkobolné balady. "Každý rok je tu další generace čtrnácti- až šestnáctiletých dětí, které mají zájem o klasický rock," říká Perry. O tom, že má stoprocentní pravdu, se můžete přesvědčit i na vynikajícím DVD You Gotta Move, které zachycuje turné k desce Honkin´ on Bobo a jsou tam skutečně vidět hlavně ječící fanynky od 15 do 30 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám