Hlavní obsah

Aerosmith plánují rozlučkové turné

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další nepříjemná zpráva od rockových veteránů je na světě. Koncertní turné, které na rok 2017 plánuje americká formace Aerosmith, bude pravděpodobně její poslední.

Foto: Sony Music

Skupina Aerosmith možná ještě natočí další album.

Článek

V rozhovoru pro americký magazín Rolling Stone to prozradil zpěvák Steven Tyler. Ten se přitom letos věnuje své sólové kariéře a dokončuje album, na kterém podle jeho staršího vyjádření budou patrné názvuky country.

„Od května do srpna mám naplánováno třicet vystoupení. Potom, v roce 2017, vyrazíme s Aerosmith na turné. Pravděpodobně bude rozlučkové,“ sdělil charismatický a hlasově nenapodobitelný zpěvák. „Těším se ale na ně bez ohledu na to, jestli budeme dělat na rozloučenou, nebo zda ještě půjdeme do studia a nahrajeme další album,“ dodal.

Formace zatím naposledy vystoupila v září roku 2015 v Moskvě. Tam si právě Tyler zazpíval i s pouličním umělcem. Poté začal pracovat na své sólové nahrávce.

Zpráva o tom, že následující turné Aerosmith bude možná poslední, není přitom úplně nová. Loni v prosinci v rozhlasové show Eddie Trunk Live na stanici SiriusXM poznamenal kytarista Brad Whitford, že pětičlenná formace z Bostonu uvažuje o koncertní sérii, která by nesla název Farewell Tour (tedy Rozlučkové turné).

„Myslím, že to souvisí s naším věkem. Je jednoduše neodvratná chvíle, kdy to někdo už nebude moci dělat. Takže by bylo pěkné dát si velmi dlouhou poklonu a říct děkujeme. Bylo by dobré zakončit to elegantně,“ řekl.

Aerosmith vznikli v roce 1970 a vedle rockových se v jejich hudbě objevují i výrazné prvky blues. Na svém kontě mají patnáct studiových a pět koncertních desek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám