Hlavní obsah

Adamovská: Kachyňa byl člověk se zlatým srdcem

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ačkoliv měl zesnulý režisér Karel Kachyňa mezi herci pověst přísného profesionála, zároveň si získával jejich srdce i svou laskavostí. Za zlomový okamžik ve své kariéře pokládá setkání s Kachyňou herečka Zlata Adamovská.

Foto: Josef Zajíc

Sborník OSTRAVA 28: Zahájení v Knihovně města Ostravy 14.10.2014 v 17,00 hodin.

Článek

"Jako začínající herečku si mě pan režisér vybral do role ve filmu Lásky mezi kapkami deště. Tehdy ze mne vydupal doslova maximum a obdivovala jsem, že mě při natáčení přivedl laskavou formou přesně tam, kam potřeboval. Pan Kachyňa byl člověk se zlatým srdcem a měla jsem tehdy velkou kliku, že jsem se dostala právě do jeho rukou," řekla Zlata Adamovská.

"Panu Kachyňovi se nikdy nevyplatilo neodporovat. Byl stoprocentním profesionálem, vždy striktně trval na své představě a nakonec ji vždy prosadil. Byl velkou osobností a pro mě navždy zůstane synonymem filmaře z velkým F," dodala herečka.

"V roce 1980 jsem byla s Karlem Kachyňou na festivalu v Benátkách právě s filmem Lásky mezi kapkami deště. Po projekci lidé tleskali a nakonec celé kino vstalo. Byl to velmi silný zážitek a tehdy jsem si vlastně uvědomila, s kým mám tu čest. Okamžik, kdy lidé v kině vstanou a tleskají vestoje, zažije ve své kariéře jen málokterý režisér," poznamenala Adamovská.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel filmový režisér Karel Kachyňa

Ve věku nedožitých osmdesáti let zemřel v pátek filmový režisér Karel Kachyňa, podepsaný pod několika desítkami filmů. Patřil k nejplodnějším, ale také...

Výběr článků

Načítám